Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, ο 23χρονος για τη δολοφονία του 52χρονου...στο Έλος.
Όσο για τις συνθήκες του φονικού, σημείωσε πως ένιωσε ότι απειλήθηκε καθώς από μια κίνηση του παθόντα, θεώρησε ότι θα βγάλει όπλο, σύμφωνα με τον έτερο δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα. Για το όπλο, υποστήριξε πως δεν ήταν δικό του αλλά το έφερε πάνω του για την περίπτωση που θα έριχναν μπαλωθιές.
Η απολογία του διήρκησε περίπου 2 ώρες ενώ έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τον ίδιο να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Αναλυτικότερα, από την πρώτη στιγμή δήλωσε βαθιά μετανιωμένος για την πράξη του και την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσει και σήμερα κατά την απολογία του.
Το χρονικό της δολοφονίας στην Κρήτη
Το απόγευμα της Κυριακής (26/10), ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το καθιερωμένο γλέντι στο χωριό Έλος, για τη γιορτή του κάστανου, ο νεαρός πυροβόλησε στο στήθος το 52χρονο θύμα, ενώπιον δεκάδων παρευρισκομένων.
Ο 22χρονος μετά το φονικό τράπηκε σε φυγή. Την επομένη όμως, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, παραδόθηκε στην αστυνομία, ομολογώντας την πράξη του.
«Δέχτηκα απειλές από το θύμα πριν γίνει όλο αυτό. Έβρισε την μητέρα μου. Κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μου και είδα μια κίνηση σαν να πηγαίνει να βγάλει κάτι, κάποιο αντικείμενο για να μου επιτεθεί. Φοβήθηκα εκείνη τη στιγμή για τη ζωή μου και έτσι τον πυροβόλησα», φέρεται να ισχυρίστηκε ο 22χρονος.
