Latest News

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025

Τέσσερις μερίδες κοτόπουλου την εβδομάδα: Διπλάσιος κίνδυνος θανάτου από καρκίνο

 


Η συχνή κατανάλωση κοτόπουλου ίσως δεν είναι τόσο «αθώα» όσο πιστεύαμε. Νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο θανάτου από 11 διαφορετικούς τύπους καρκίνου, ανάμεσά τους ο καρκίνος του στομάχου και... του εντέρου.

Μέχρι σήμερα, το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας είχαν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ενώ τα πουλερικά θεωρούνταν η πιο ασφαλής πηγή ζωικής πρωτεΐνης. Τα νέα δεδομένα όμως φαίνεται να ανατρέπουν αυτή την αντίληψη.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από Ιταλούς επιστήμονες, οι οποίοι κατέγραψαν για σχεδόν 20 χρόνια τις διατροφικές συνήθειες και την υγεία περίπου 5.000 ατόμων μέσης ηλικίας, φέρνοντας στο φως ανησυχητικά αποτελέσματα.