Με μία δηλητηριώδη ατάκα επέλεξε να απαντήσει η Ντόρα Μπακογιάννη στον Αντώνη Σαμαρά... για το άρθρο του το Σάββατο στα ΝΕΑ, στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι της ΝΔ».
«Δεν θα σχολιάσω τον κύριο Σαμαρά. Θα πω το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται κι όταν επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται σαν φάρσα», είπε η κυρία Μπακογιάννη (στο Μέγκα), θυμίζοντας εμμέσως το «1993», όταν ο πρώην πρωθυπουργός, ως βουλευτής τότε της ΝΔ έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η κυρία Μπακογιάννη απάντησε και στην κριτική Σαμαρά ότι η Ελλάδα είναι διεθνώς απούσα από παντού: «Η Ελλάδα ελάχιστες φορές είχε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική όπως σήμερα. Η Ελλάδα είναι παρούσα στη Μέση Ανατολή, παρούσα στην Ευρώπη, με επιρροή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από τους λίγους πρωθυπουργούς που έχουν τέτοια επιρροή σε ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».
Κατά τα λοιπά η κυρία Μπακογιάννη σχολίασε την επικείμενη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική στην υπόθεση των Τεμπών, όπως και τις εξελίξεις στη Μέσα Ανατολή.
