Latest News

Πέμπτη 15 Μαΐου 2025

Στη φυλακή η γιαγιά του βρέφους που βρέθηκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο

 


Στη φυλακή για τρεις μήνες θα παραμείνει η γιαγιά του βρέφους που βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στον Άλιμο. Την απόφαση έλαβε το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε η γυναίκα κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό... πλημμελήματος.

Το δικαστήριο επέβαλλε στην κατηγορούμενη συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών όμως διέταξε την μερική έκτιση της ποινής, την οποία όρισε στους τρεις μήνες.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή της κατηγορουμένης αναφέροντας πως επέδειξε τουλάχιστον ενδεχόμενο δόλο να εμπιστευτεί σε άγνωστο άνδρα το ανήλικο εγγόνι της. Από την πλευρά του ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Βασίλης Σπύρου ζήτησε την απαλλαγή της εντολέα του, λέγοντας πως πρόκειται για προσπάθεια «αρπαγής ανηλίκου από τον άγνωστο άνδρα».


Σε βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ στην Ομόνοια, καταγράφεται η στιγμή που ο άνδρας βγήκε από αυτό μαζί με το μωρό, αφού αρχικά είχε μπει με τη γιαγιά του παιδιού.

Ο άνδρας έχει μαύρα γυαλιά «καθρέφτη» πάνω στο κεφάλι του, είναι μελαχρινός, μικρός σε ηλικία, γύρω στα 40, φοράει κοντομάνικη μπλουζάκι και τζιν παντελόνι, ενώ έχει περασμένο ένα μαύρο τσαντάκι.

Στον άνδρα επικεντρώνεται η έρευνα

Σημειώνεται πως το σενάριο της αρπαγής προκρίνουν ως το επικρατέστερο οι άντρες της ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση του 6 μηνών βρέφους που χθες εντοπίστηκε δίπλα σε κάδους απορριμμάτων στον Άλιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν εχθες, από την αρπαγή του μωρού στην Ομόνοια καταθέτουν οι υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ, οι οποίοι υποστήριξαν το περιστατικό σημειώθηκε στον διάδρομο με τις βρεφικές πάνες. Μόλις συνέβη η γιαγιά του βρέφους άρχισε να φωνάζει πανικόβλητη και να ζητάει βοήθεια από τους υπαλλήλους.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έψαξαν τα προσωπικά αντικείμενα της γυναίκας για χρήματα που μπορεί να είχε πάνω της, για την πιθανότητα της αγοραπωλησίας του βρέφους, ωστόσο δεν βρέθηκε κάποιο σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η 43χρονη στην κατάθεσή της υποστήριξε πως ζητιάνευε έξω από το σούπερ μάρκετ, όταν ένας σκουρόχρωμος άντρας την προσέγγισε.

Εκείνη του ζήτησε βοήθεια οικονομική και τότε αυτός της πρότεινε να μπουν στο σούπερ μάρκετ και να της αγοράσει ό,τι χρειάζεται.

Κατευθύνθηκαν στον διάδρομο με τις πάνες και εκεί της άρπαξε το βρέφος και εξαφανίστηκε.

Τον άντρα αυτόν, η γυναίκα είπε πως δεν τον είχε δει ποτέ ξανά στη ζωή της.

Τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές είναι γιατί ο άνδρας άρπαξε το βρέφοςτι σκοπό είχε και γιατί τελικά το εγκατέλειψε στον Άλιμο.