Latest News

Τετάρτη 30 Απριλίου 2025

Κατέρρευσε η οροφή του 1ου δημοτικού σχολείου


Έκπληκτοι οι εκπαιδευτικοί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, διαπίστωσαν
σήμερα το πρωί ότι είχε καταρρεύσει ψευδοροφή σε αίθουσα διδασκαλίας. Από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς, καθώς το περιστατικό έγινε... νύχτα.

Το σοβαρό αυτό περιστατικό γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), Σπύρος Μαρίνης, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό κατάρρευσης» και επεσήμανε τις χρόνιες ελλείψεις στη συντήρηση σχολικών υποδομών.

Remaining Time 0:00
 

Η ανάρτησή του στο Facebook:

«Σήμερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών. Ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό κατάρρευσης σε σχολική τάξη με κίνδυνο τη ζωή των μαθητών μας. Η απαξίωση των σχολικών υποδομών και η λογική του κόστους μέσα από την οποία αντιμετωπίζονται οι ανάγκες συντήρησης και ασφάλειας των σχολείων είναι επικίνδυνη και εγκληματική. Αυτή είναι η «αξιολόγηση» που γίνεται κάθε μέρα στη κυβερνητική πολιτική. Αυτά τα μεγάλα προβλήματα επιχειρεί να συγκαλύψει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας στοχοποιώντας τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει».