Latest News

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Σύλληψη γνωστού δικηγόρου: Και η πρώην σύζυγος είχε καταθέσει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία

 


Για ενδοοικογενειακή βία από άλλη γυναίκα είχε καταγγελθεί στο παρελθόν ο γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό της νυν...

συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος καταγγέλθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από την τότε σύζυγο του για την εμπλοκή του σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως είχε καταγγελθεί τότε, «στις 16/10/2017 και ώρα 09.00, υπεβλήθη μήνυση στην υπηρεσία μας από την (σ.σ αναφέρονται τα στοιχεία της πρώην συζύγου του δικηγόρου), σε βάρος του δικηγόρου για παράβαση του νόμου 3500/06 « Νόμος περί ενδοοικογενειακής βίας» πράξη που έλαβε χώρα την 14/10/2017 και ώρα 16:40 στα (σ.σ αναφέρεται η οδός) βόρεια προάστια Αττικής".

Δύο νόμιμα όπλα είχε ο δικηγόρος – Διαβάστε την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για το άγριο περιστατικό με τη σύζυγό του

Δύο όπλα είχε νόμιμα στην κατοχή του ο πασίγνωστος δικηγόρος που συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, η οποία αναμένεται να λάβει panic button απο την Αστυνομία για την από εδώ και πέρα προστασία της.

Το ζευγάρι αρνείται οτι ο σοβαρός τραυματισμός της 37χρονης οφείλεται στον άγριο ξυλο και επιμένει πως οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά απο πτώση απο σκάλα.

Η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ για το συμβάν

«Αναφέρεται ότι 03:30 ώρα της 16/6/24, προσήχθη στην υπηρεσία μας στο τμήμα της Ομονοίας, από εποχούμενη περιπολία ο 52χρονος δικηγόρος ύστερα από ένορκη κατάθεση του ιατρού (σ.σ αναφέρονται τα στοιχεία του) ο οποίος ανέφερε ότι η σύζυγος του 37 ετών, έχει υποστεί ξυλοδαρμό από το σύζυγό της. Ειδικότερα την 01:30 ο δικηγόρος μετέφερε την σύζυγό του στο νοσοκομείο ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς.

Ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα τα οποία κάνει μνεία και στην κατάθεσή του και σε ερώτηση του προς 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία εχει υποστεί ειναι απο τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικα, ομως στην καταθεση της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά στις 16/6/24 και περι ωρα 00:10, πραξεις όπως αυτές ρητά περιγράφονται στην έκθεση εξετάσης μάρτυρα χωρίς όρκο της δικηγόρου στην έκθεση ένορκης εξετασης μάρτυρα του δικηγόρου συζύγου της και του αστυνομικού που επιλήφθηκε του συμβάντος.

Ο δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς στο πλαίσιο του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί πρωινές ώρες 16/6/24 με το σχηματισθέν σε βάρος του προανακριτικό υλικό ενώπιον του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την αυτόφωρη διαδικασία. Η 37χρονη δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της ενώ ο 52χρονος δικηγόρος δεν αποδέχεται τις σε βάρος του κατηγορίες.

Η 37χρονη δικηγόρος παρότι στην κατάθεση της αναφέρει ότι ο τραυματισμός της οφείλεται σε «πτώση από σκάλα», φαίνεται να αποδέχτηκε να εγκαταστήσει το "κουμπί πανικού" (panic button).

Γίνεται μνεία ότι στην 37χρονη δικηγόρο χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης πληροφορίες και οδηγίες δυναμει του άρθρου 21 του Ν.3500/06 προκειμένου να λάβει αν το επιθυμεί την δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης η δικηγόρος ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης στο κινητό της τηλέφωνο της εφαρμογής panic button, καθώς και για την διαδικασία και τους όρους εγκαταστάτης και χρήσης αυτής, και επιθυμεί να της χορηγηθεί κωδικός για πρόσβαση στην έν λόγω εφαρμογή. Η 37χρονη δικηγόρος δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, εφόσον ενημερώθηκε για την δυνατότητα της αυτή.

Ο ανωτέρω δράστης πληκτρολογήθηκε για το εάν έχει στην κατοχή του οπλισμό όπου προέκυψε ότι κατέχει δύο όπλα με ειδικη αδεια για ατομικη ασφάλεια».

Πειθαρχικός έλεγχος από τον Δικηγορικό σύλλογο 

Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, μετά τη σύλληψη γνωστού δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία  

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για "ενδοοικογενειακή βία" σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του. 

Στη ΓΑΔΑ θα παραμείνει ο γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη με την διαδικασία του αυτεπάγγελτου για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Η υπόθεση έγινε γνωστή νωρίτερα σήμερα, ενώ ο δικηγόρος οδηγήθηκε πριν λίγη ώρα στον ανακριτή, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 08:00 το πρωί, στη 18η τακτική ανακρίτρια. Σημειώνεται πως του απαγγέλθηκε η κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και οι δύο ισχυρίζονται πως δεν υπήρξε ξυλοδαρμός.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, οι δυο δικηγόροι μετέβησαν σε ιδιωτική κλινική, με την γυναίκα βαριά τραυματισμένη, με χτυπήματα και μώλωπες. Στην αρχή υποστήριξε πως έπεσε από την σκάλα και λίγο αργότερα φέρεται να παραδέχτηκε πως την είχε χτυπήσει ο σύζυγός της.

Ο γιατρός που την εξέτασε ενημέρωσε την αστυνομία ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα, η επίσης γνωστή ποινικολόγος, δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε καταγγελία σε βάρος του.