Latest News

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Σκυλιά σώζουν την ιδιοκτήτριά τους ενώ παθαίνει κρίση επιληψίας!

 
Μια επιληπτική γυναίκα μοιράστηκε τη θαυματουργή στιγμή που τα δύο σκυλιά της εντόπισαν ότι είχε... κρίση.

Σε ένα viral πλέον βίντεο που κοινοποιήθηκε στο TikTok και έχει προβληθεί πάνω από 4,9 εκατομμύρια φορές, η γυναίκα από τις ΗΠΑ, Jaime Simpson, εμφανίζεται ξαπλωμένη στο κρεβάτι ενώ τα δύο σκυλιά της, ο αυστραλιανός ποιμενικός Echo και το Golden Retriever Everest, χαλαρώνουν στο το πάτωμα.

Η γυναίκα που είναι και μητέρα ενός παιδιού, που πάσχει από επιληψία, βρισκόταν στα πρόθυρα μιας επιληπτικής κρίσης όταν τα σκυλιά το κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει!

Ο Echo πήδηξε σε ένα κοντινό τραπέζι και έφερε τα φάρμακα διάσωσης που είχε βάλει στο στόμα του στην Jaime, ενώ ο Everest πάτησε το κουμπί επαφής έκτακτης ανάγκης με τη μύτη του για να ειδοποιήσει τον συνεργάτη του Jaime, Ruben, ο οποίος βεβαιώθηκε ότι ήταν καλά.

ADVERTISEMENT

Όταν και τα δύο σκυλιά παρατήρησαν ότι η Τζέιμι δεν είχε πάρει ακόμη τα φάρμακά της, έπιασαν το χέρι της και το έσπρωξαν προς το μέρος της.

Οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν μια μυρωδιά που συνδέεται με επιληπτικές κρίσεις και μπορεί να είναι σε θέση να προβλέψουν επικείμενα επεισόδια, σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ρεν στη Γαλλία.

Η Jaime δημοσίευσε το βίντεο στο TikTok, όπου έχει προβληθεί σχεδόν πέντε εκατομμύρια φορές και έχει κερδίσει χιλιάδες σχόλια.

«Οι σκύλοι υπηρεσίας δεν θα πάψουν ποτέ να με εκπλήσσουν. Τι καταπληκτικούς φίλους που έχουμε εδώ στη γη μαζί μας», σχολίασε ένα άτομο.