Latest News

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Τριπλή δολοφονία σέρφερ στο Μεξικό: Ομολόγησε ο δράστης - Πήγε να τους κλέψει τα λάστιχα και τον είδαν

 Ένας άνδρας που κατηγορείται για την εξαφάνιση τριών τουριστών σε ένα ταξίδι σέρφινγκ στο Μεξικό ομολόγησε ότι τους σκότωσε... σύμφωνα με δικαστήριο.

Οι Αυστραλοί αδελφοί Jake και Callum Robinson και ο Αμερικανός φίλος τους Jack Carter Rhoad εξαφανίστηκαν στις 27 Απριλίου κοντά στην Ensenada.

Γνωστός ως “Ελ Κέκας”, ο ύποπτος εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη με κατηγορίες απαγωγής, αλλά αξιωματούχοι λένε ότι σύντομα θα απαγγελθούν κατηγορίες για φόνο.

Δεν έχει ακόμη υποβάλει ένσταση.

ADVERTISEMENT

Αξιωματούχοι της πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια δήλωσαν ότι οι τρεις τουρίστες – όλοι γύρω στα 30 τους – πιθανότατα σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να σταματήσουν την κλοπή των ελαστικών του φορτηγού τους.

Τα πτώματά τους βρέθηκαν πεταμένα σε ένα πηγάδι στην άκρη του γκρεμού έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή τους, το καθένα με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ένα τέταρτο πτώμα βρέθηκε επίσης στο πηγάδι, αλλά ήταν εκεί για περισσότερο καιρό και δεν είχε σχέση με την υπόθεση, πρόσθεσαν.

Ο ύποπτος, ο οποίος ονομάζεται  Χεσούς Χεράρντο, έχει κατηγορηθεί για «αναγκαστική εξαφάνιση» και η κοπέλα του Άρι Γκιζέλ και ένας άλλος άνδρας έχουν τεθεί υπό κράτηση για την ύποπτη εμπλοκή τους. Τα επώνυμά τους έχουν αποσιωπηθεί από τα δικαστήρια.

Το δικαστήριο άκουσε την 23χρονη να λέει στους ανακριτές ότι ο Jesús εμφανίστηκε στο σπίτι της στις 28 Απριλίου, λέγοντάς της ότι είχε κάνει κάτι σε «τρεις γκρίνγκο».

Ρώτησε τι εννοούσε, στην οποία απάντησε «τους σκότωσα», ειπώθηκε η ακρόαση.

Στη συνέχεια, της έδειξε ότι είχε εφοδιάσει το αυτοκίνητό της με καινούργια ελαστικά, τα οποία φέρεται να είχαν κλαπεί από τους σκοτωμένους σέρφερ, ισχυρίστηκαν οι εισαγγελείς.

Είπαν επίσης στο δικαστήριο ότι πίστευαν ότι άλλα άτομα συμμετείχαν στις δολοφονίες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι γονείς του Τζέικ και του Κάλουμ Ρόμπινσον ταξίδεψαν από το Περθ στο Μεξικό για να αναγνωρίσουν τα πτώματα τους.

Σε ένα συγκινητικό αφιέρωμα την Τρίτη, η Debra Robinson είπε: «Τώρα είναι ώρα να τους φέρουμε σπίτι στην οικογένεια και τους φίλους και τα κύματα των ωκεανών στην Αυστραλία».

Οι δολοφονίες έχουν πυροδοτήσει φόβο και οργή στη Μπάχα Καλιφόρνια.