Latest News

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Κορυφώνεται η έξοδος του Πάσχα, αδειάζει η Αθήνα: Γεμάτα φεύγουν πλοία και λεωφορεία



Αδειάζει η Αθήνα, με τους εκδρομείς να φεύγουν με πλοία, λεωφορεία και ΙΧ από το «κλεινόν άστυ» το πρωί της... Μεγάλης Πέμπτης. 

Σήμερα, κορυφώνεται η έξοδος του Πάσχα, καθώς η Μεγάλη Παρασκευή είναι αργία για ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων.

Τα πλοία φεύγουν στα «κόκκινα» εξαιτίας της χθεσινής απεργίας της ΠΝΟ, με την κίνηση να αυξάνεται όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι. Πάντως οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά είναι μποτιλιαρισμένοι από πολύ νωρίς το πρωί.


Την ίδια ώρα γεμάτα φεύγουν και τα λεωφορεία προς την περιφέρεια. Στο ΚΤΕΛ στον Κηφισό επικρατεί το αδιαχώρητο.

Στα καλά νέα είναι πως οι άνεμοι έχουν κοπάσει και δεν φυσάει στο Αιγαίο, όπως τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Πέμπτης. Η επιστροφή των εκδρομέων την Τρίτη του Πάσχα αναμένεται να γίνει με καλές καιρικές συνθήκες, αφού προς το παρόν δεν αναμένεται κάποιο ακραίο φαινόμενο.

Από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση είναι αυξημένη, καθώς σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών για σήμερα Μ.Πέμπτη 02/05 από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια πλοίων με 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 10 απόπλοι με 10.870 επιβάτες.

Χθες Μ.Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ για την Πρωτομαγιά, 11 απόπλοι πλοίων με 11.305 αναχωρήσεις επιβατών.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στην Ε7 βρέθηκε ο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, τονίζοντας πως «η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα».

Σημειώνεται ότι πλέον εφαρμόζεται η επικαιροποιημένη εγκύκλιος του υπουργείο Ναυτιλίας για τη μεταφορά οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα με τα πλοία της ακτοπλοϊας, θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως το επίπεδο φόρτισης των ημεκτρικών οχημάτων να μην υπερβαίνει το 40%, ενώ γι' αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές τους δεν θα πρέπει να περιέχουν καύσιμο άνω του 50%.