Latest News

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Εξομολογήσεις Κασσελάκη: Έκλαψα όταν είπα στη μητέρα μου για το σεξουαλικό προσανατολισμό μου -Αν πετύχω πολλοί παραδοσιακοί πολιτικοί «τελειώνουν»

 


Μια πολύ προσωπική συνέντευξη παραχώρησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην πρεμιέρα της Άννας Δρούζα, στο OPEN. Ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα σε πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και στο εσωτερικό του... κόμματός του.

«Αν πετύχω σε αυτό σε αυτό το οποίο κάνω, πολλές καριέρες παραδοσιακών πολιτικών θα τελειώσουν» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Αλλάζει όλο το παιχνίδι. Το τι πάει να πει κομματικός σωλήνας, ρουσφέτια, ξύλινος λόγος. Ξαφνικά θα είναι ένα νέο πεδίο πολύ πιο δημοκρατικό για το πώς μπορεί να μπει κάποιος στην πολιτική. Και πολύ πιο αποδοτικό γιατί θα υπάρχει λογοδοσία. Λογοδοσία σε ένα σύστημα το οποίο δεν επιβραβεύει το να είσαι σε ένα παπαγαλάκι για κάποιον.
Αυτή η διαδικασία αλλαγής είναι δύσκολη, αλλά το ένστικτό μου είναι ότι αρχικά πάει σιγά σιγά και μετά πάει πολύ γρήγορα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκμυστηρεύτηκε πολλές προσωπικές στιγμές και συναισθήματα. Όπως ότι κόντρα στα στερεότυπα, συγκινείται συχνά ενώ μίλησε και για την «πιο ευάλωτη στιγμή του».

«Δεν έχω πρόβλημα να κλαίω, δεν θεωρώ ότι η εικόνα της ανδρείας συνεπάγεται και να μην κλαις, το αντίθετο. Το να είσαι γενναίος σημαίνει ότι δεν φοβάσαι να δείξεις αίσθημα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχιζε «συχνά συγκινούμαι μέσω της επαφής με τον κόσμο. Όταν είχα πάει στην Καρδίτσα και είδα τα σπίτια των ανθρώπων να έχουν καταστραφεί από λάσπες. Η πιο ευάλωτη στιγμή μου ήταν όταν εκδηλώθηκα στη μητέρα μου για τον προσανατολισμό μου, έκλαιγα για ώρες. Ήταν λυτρωτικό και είχα ανάγκη αν και έχω υπάρξει ανεξάρτητος, είχα ανάγκη από τη δική της αποδοχή».

Η συμβουλή της μητέρας του

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τους λόγους που τον ώθησαν να επιστρέψει στην Ελλάδα παρότι είχε ξεκινήσει να δημιουργεί μία καλή ζωή στις ΗΠΑ.

Η Λία Κασσελάκη αποκάλυψε τη συμβουλή που έδωσε στον γιο της. «Να είναι πάντα αληθινός όπως είναι και να βάζει το δικό του όφελος σε δεύτερη μοίρα», είπε, αναφέροντας και κείνη την πιο χαρακτηριστική στιγμή που της έχει μείνει: «Ήταν όταν αφήσαμε το μεγάλο αδελφό του Στέφανου στην Αμερική να σπουδάσει και γυρίζαμε με το αεροπλάνο και εγώ έκλαιγα. Μου είπε, ‘‘μητέρα μην στεναχωριέσαι, έχεις εμένα, εγώ θα στου σταθώ, θα είμαι η χρυσή σου παρηγοριά’’».

«Είναι ένας διάφανος άνθρωπος, με ήθος, με αγάπη για την πατρίδα του, είναι ένας καλος άνθρωπος» είπε η μητέρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι πανέξυπνος, βρήκε τον δρόμο του μόνος του. Είχε πάντα μια δυνατή προσωπικότητα» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η οικογένειά του.

«Από νωρίς στα 13 μου ένιωσα την προδοσία στην οικογένειά μου. Η οικογένεια μου ένιωσε την προδοσία από ένα φάσμα προσώπων που ξαφνικά ξέχασαν πόσο τους είχε βοηθήσει, ήταν ένα πολύ σκληρό και τραυματικό μάθημα που με έχει σχηματίσει».

«Το πιο βαθύ ένστικτο ήταν ότι μπορώ να αντέξω τα πάντα. Όταν ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και το αντέχεις και ότι βασίζεσαι σε λίγο κόσμο είναι κάτι που δημιουργεί μία σκληράδα μια ανθεκτικότητα», εξομολογήθηκε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αιχμές στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέφυγε να αφήσει και έμμεσες αιχμές στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις περιοδείες του στην περιφέρεια, αλλά και τις πολιτικές της κυβέρνησης, που παρουσιάζονται ως μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

«Το πιο εύκολο πράγμα είναι να παριστάνεις ότι ακούς τον κόσμο στην περιφέρεια κι όταν επιστρέφεις να πηγαίνεις τους επικοινωνιολόγους σου, στους συμβούλους σου και να περνάς οριζόντιες πολιτικές, που ακούγονται καλά, αλλά έχουνε πολλούς αδικημένους στο τέλος της ημέρας, που απλά δεν ξέρουν λόγω της επικοινωνίας ότι θα είναι αδικημένοι. Διότι τους μεταχειρίζονται σαν πιόνια, σαν ανθρώπους οι όποιοι θα πάνε να ψηφίσουν και μετά τους ξεχνάς» τόνισε.

«Με τσαντίζει πάρα πολύ όταν η ελίτ της Αθήνας παρουσιάζει μεταρρυθμίσεις με ένα ωραίο περιτύλιγμα όταν ξέρω ότι αυτές σε 2-3 χρόνια θα έχουν αδικήσει πολύ κόσμο» είπε και ανέφερε το παράδειγμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, εξηγώντας ότι έτσι όπως γίνονται με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, πολλά Ελληνόπουλα θα αναγκαστούν να πληρώνουν δίδακτρα εδώ για σπουδές χαμηλής ποιότητας όταν θα μπορούσαμε να έχουμε ήδη βραχίονες ξέρω πανεπιστημίων στα δημόσια πανεπιστήμια δωρεάν μέσα στο μέσα από μία ημιαυτονομία. «Δηλαδή το παρουσιάζεις σαν επιλογή αυτό, ενώ σε αναγκάζουν να την ακολουθήσεις επειδή δεν έχεις την επιλογή του δημόσιου πανεπιστημίου, το με τις αυθαίρετες επιλογές που έχουν υποστεί, είναι σε υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση» σημείωσε.