Latest News

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Δολοφονία στο Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

 Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία ενός 45χρονου που σημειώθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στο Κιλκίςτο... βράδυ της Δευτέρας (20/05) 

Ο 54χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας του 45χρονου στις Μουριές του Κιλκίς υποστηρίζει ότι το θύμα και οι συνεργοί του πήγαν να τον ληστέψουν και να τον σκοτώσουν. Η οικογένεια του θύματος μέσω της δικηγόρου της, ισχυρίζεται ότι ο 45χρονος και οι φίλοι του πήγαν στον κτηνοτρόφο προκειμένου να τον "συνετίσουν" γιατί είχε ασελγήσει σε βάρος μιας ανήλικης κοπέλας.

Στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας ο 45χρονος, μαζί με τον 38χρονο αδελφό του, τον 15χρονο γιο του και έναν 16χρονο φίλο του, φέρεται να προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα κτηνοτροφικής μονάδας προκειμένου να εισέλθουν στο εσωτερικό. Ο 54χρονος ιδιοκτήτης του κτηνοτροφείου μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των ατόμων, πυροβόλησε με την καραμπίνα, τραυματίζοντας τον 45χρονο. Τα τέσσερα άτομα απομακρύνθηκαν από την κτηνοτροφική μονάδα και λίγη ώρα αργότερα, ενημερώθηκε η αστυνομία για τον 45χρονο, που είχε καταλήξει. Άμεσα συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας, καθώς και οι τρεις συνεργοί του θύματος, με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής. Σημειώνεται ότι ένα από τα τέσσερα άτομα εργαζόταν στην κτηνοτροφική μονάδα και είχε απομακρυνθεί από αυτή πριν από περίπου έναν χρόνο.

Οι δύο διαφορετικές εκδοχές για το έγκλημα στο Κιλκίς

«Κοιμόμουν ήρθαν εδώ και φώναζαν ότι θα με σκοτώσουν και ότι δεν θα βγω ζωντανός. Έσπασαν την πόρτα, τρόμαξα, πήρα το όπλο, ήμουν σε άμυνα», αναφέρει ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Ο ξάδερφος του δράστη ανέφερε στους αστυνομικούς: «Πήραν το τσεκούρι και βαρούσαν την πόρτα αυτοί, πήραν και έναν πυροσβεστήρα να σπάσουν το τζάμι. Κοιμόταν, ταράχτηκε, φοβήθηκε, σηκώθηκε και πυροβόλησε».

Αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ανέφεραν ότι τα τέσσερα άτομα αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα του μικρού δωματίου που διέμενε ο 54χρονος, με πιθανό κίνητρο τη ληστεία του. Ωστόσο η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος δίνει μια διαφορετική εκδοχή για το κίνητρο που ώθησε τα τέσσερα άτομα να κατευθυνθούν στην κτηνοτροφική μονάδα και να στραφούν εναντίον του 54χρονου. Αφήνει να εννοηθεί ότι ο δράστης εμπλέκεται σε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης, κάτι που η κ. Μαρία Χαρτοματζίδου, αναμένεται να αναφέρει λεπτομερώς σε υπόμνημά της, τις επόμενες ημέρες. «Δυστυχώς η κοινωνία του Κιλκίς θα έρθει αντιμέτωπη με ακόμη μια υπόθεση ασέλγειας ανηλίκου, θα τα αναφέρω εκτενώς στο υπόμνημα που θα καταθέσω», είπε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Μαρία Χαρτοματζίδου.

Αυτό που αναφέρεται στη δικογραφία και προκύπτει από την κατάθεση του 15χρονου, είναι ότι η ομάδα των τεσσάρων είχε σκοπό να παρασύρει τον κτηνοτρόφο έξω από το δωμάτιο του στην κτηνοτροφική μονάδα και κάποιος να πάει μέσα και να πάρει όσα χρήματα βρει. Σύμφωνα με όσα είπε ο 15χρονος, θα τον παρέσερναν λέγοντας ότι έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά την αδερφή του και έτσι θα τον έβγαζαν έξω να του ζητήσουν εξηγήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα του έπαιρναν τα λεφτά. Πριν το αιματηρό επεισόδιο φαίνεται ότι οι δύο πλευρές είχαν λεκτική αντιπαράθεση.

«Αναγκάστηκα ρε μάνα να σκοτώσω, γιατί σήμερα θα ήταν η κηδεία μου»

Η μητέρα του κτηνοτρόφου, «πήγαν εκεί και του είπαν ότι πείραξε την ανήλικη, τους απάντησε ότι δεν είχε κάνει κάτι και τότε του είπαν “θα σε σκοτώσουμε”. Το παιδί μου πρόλαβε να κλειδώσει την πόρτα και πήρε την Αστυνομία. Αυτοί προσπαθούσαν να σπάσουν την πόρτα. “Αναγκάστηκα, ρε μάνα, να σκοτώσω εγώ, γιατί σήμερα θα είχες την κηδεία μου”, μου είπε στο τηλέφωνο ο γιος μου».

«Μυθεύματα οι αναφορές για ασέλγεια»

Ο δικηγόρος του κτηνοτρόφου Χαράλαμπος Παπαδόπουλος απάντησε για όλα αυτά. «Πρόκειται περί μυθευμάτων η αναφορά για ασέλγεια», τόνισε και υποστήριξε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε.