Latest News

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Δίκη παρωδία για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο: Ελεύθεροι οι Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι από το δικαστήριο της Καλαμάτας


Σε παρωδία εξελίχθηκε η δίκη για 
την υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου καθώς το δικαστήριο της Καλαμάτας έκρινε πως είναι αναρμόδιο να δικάσει επειδή το τραγικό συμβάν συνέβη σε... διεθνή ύδατα.

Ειδικότερα, σήμερα αναμένονταν να ξεκινήσει η δίκη για τους εννέα Αιγυπτίους που κατηγορούνται για το ναυάγιο της Πύλου. Ωστόσο πριν λίγη ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο της Καλαμάτας έκρινε πως δεν μπορεί να δικάσει την υπόθεση καθώς το ναυάγιο συνέβη σε διεθνή ύδατα, κάνοντας δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Έπειτα, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννιά Αιγύπτιοι που δικάζονται ως διακινητές και κατηγορούνται παράλληλα και για πρόκληση ναυαγίου, αφέθηκαν τυπικά ελεύθεροι, καθώς κρατούνται μόνο διοικητικά. Στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται πως το ναυάγιο έλαβε χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου του 2023 ανοιχτά της Πύλου και σύμφωνα με εκτιμήσεις, μετέφερε σχεδόν 750 μετανάστες. Στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 άτομα, ενώ εκατοντάδες πιστεύεται ότι είναι οι αγνοούμενοι.