Latest News

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

«Ο Ερντογάν θα θέσει στον Μητσοτάκη τη μοιρασιά του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου»

 Την προσοχή των τουρκικών ΜΜΕ έχει συγκεντρώσει το επικείμενο τετ α τετ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Δευτέρα (13/5), στη διάρκεια του οποίου ο τούρκος πρόεδρος «θα θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον διαμοιρασμό του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου», όπως μεταδίδουν.

O Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Milliyet, μέσω της οποίας στέλνει μήνυμα για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, 

Όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά μέσα, πέραν του θέματος της Μονής της Χώρας, στη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στην Άγκυρα, θα συζητηθούν και άλλα θέματα. Ειδικότερα, επί τάπητος θα τεθούν το μοίρασμα του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ στην ατζέντα της συζήτησης θα βρεθεί και το Κυπριακό.

«Στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν οι ετοιμασίες και περιμένουμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Άγκυρα. Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να είναι ένα από τα βασικά ζητήματα των συζητήσεων.

Η Τουρκία κάνει έρευνες για αέριο στη Μαύρη Θάλασσα και συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες στην Αν. Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει δώσει μηνύματα πως ο φυσικός πλούτος της Αν. Μεσογείου πρέπει να διαμοιραστεί μεταξύ των γειτονικών κρατών και περιμένουμε ο πρόεδρος Ερντογάν να εκφράσει παρόμοιο μήνυμα στον Μητσοτάκη. Όπως και η ΤΔΒΚ και το Κυπριακό θα είναι ένα από τα σημαντικά θέματα της ατζέντας» υπογραμμίζει το τηλεοπτικό δίκτυο HABER GLOBAL.

«Η Τουρκία έχει εκφράσει επανειλημμένα πως επιμένει στη λύση των δυο κρατών και στην συνάντηση των δυο ηγετών θα συζητηθούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την μόνιμη ειρήνη και σταθερότητα στο νησί» προσθέτει.