Latest News

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Επιστροφή εκδρομέων Πάσχα: Με 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία – Έκτακτα μέτρα από την Τροχαία

 Ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα το απόγευμα η επιστροφή των εκδρομέων...

του Πάσχα.

Με αυτοκίνητα, με ΚΤΕΛ, με πλοία και αεροπλάνα επιστρέφουν στην Αθήνα όλοι εκείνοι που είχαν φύγει την Μεγάλη Εβδομάδα για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα μακριά από την πρωτεύουσα.

Τα πρώτα προβλήματα και οι καθυστερήσεις ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ, η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσίαζε η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας.

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας λίγο πριν τη Μαλακάσα και από το Καπανδρίτι έως τα διόδια Αφιδνών, ωστόσο η κίνηση των οχημάτων ομαλοποιήθηκε μετά τις 11.00 το βράδυ.

Ωστόσο σήμερα, Τρίτη, αναμένεται το δεύτερο κύμα των εκδρομέων που θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 10:00 το βράδυ απαγορευόταν η κυκλοφορία στις εισόδους των εθνικών οδών, όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, από την Αττική αναχώρησαν περί τα 700.000 ΙΧ, με τις Αρχές να μιλούν για τη «μεγαλύτερη έξοδο» στη μετά – Covid εποχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας χθες από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα είχαν επιστρέψει στην Αττική 52.431 και συγκεκριμένα 30.100 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.331 από την Αθηνών-Λαμίας. Την Κυριακή του Πάσχα, επέστρεψαν 48.925 (25.970 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.955 από την Αθηνών-Λαμίας).

Με καθυστερήσεις διεξήχθη η κυκλοφορία των οχημάτων και προς τη Θεσσαλονίκη. Αρχικά, οι οδηγοί αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν τον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν την Κατερίνη και να κινηθούν από παράπλευρες οδούς, αφού το συγκεκριμένο τμήμα του ΠΑΘΕ στα όρια της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παραμένει κλειστό.

Ταλαιπωρία όμως συνάντησαν και στα Μάλγαρα, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στο ύψος της γέφυρας του Αξιού. Συγκεκριμένα, αρκετές εκατοντάδες μέτρα πριν τον σταθμό διοδίων της περιοχής επικρατούσε μποτιλιάρισμα, αφού η διέλευση των οχημάτων, αν και χωρίς αντίτιμο, γινόταν μόνον από δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, λίγα μέτρα μετά τα διόδια κατέληγαν να γίνουν μία, ενώ η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου στο ύψος της Χαλάστρας.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε η επιστροφή των εκδρομέων από Χαλκιδική, ενώ ελαφρώς πιο αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπήρχε απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

Την ίδια ώρα, αυξημένη ήταν η κίνηση και στα λιμάνια της χώρας.

Αναλυτικά οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις πλοίων την Κυριακή του Πάσχα:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΤΖΕΛΕΠΗ (ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 8
ΕΠΙΒ: 4.206

ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΤΖΕΛΕΠΗ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 5
ΕΠΙΒ:1.759

ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 24
ΕΠΙΒ:4.785

ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 24
ΕΠΙΒ:4.671

ΡΑΦΗΝΑ (ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 2
ΕΠΙΒ: 335

ΡΑΦΗΝΑ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 02
ΕΠΙΒ:361

Οι αφίξεις πλοίων στα λιμάνια Πειραιά, Λαυρίου και Ραφήνας χθες Δευτέρα του Πάσχα:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΤΖΕΛΕΠΗ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 16

ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 19
ΛΑΥΡΙΟ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 09

ΡΑΦΗΝΑ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 10
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 5 ΑΠΟ ΜΑΡΜΑΡΙ