Latest News

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: Με μια σφαίρα στο κεφάλι δολοφόνησαν τον 32χρονο – «Είναι ο μπαμπάς μου» φώναζε το παιδί του

 Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία ενός 32χρονου από την Αλβανία το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Αγίου Λαζάρου...

 στον Βύρωνα.

Μία μηχανή προσέγγισε το αμάξι που οδηγούσε ο 32χρονος και συνεπιβάτης ήταν η σύντροφός του, με τον άνδρα να τραυματίζεται θανάσιμα ύστερα από πυροβολισμούς που δέχτηκε εξ επαφής.  Το θύμα ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του,  ένα μαύρο πολυτελές όχημα, το οποίο ήταν σταματημένο σε μία στάση λεωφορείου, και μαζί του βρισκόταν η γυναίκα του. Ο 32χρονος δεν είχε αντιληφθεί ότι τον παρακολουθούσε μια μοτοσικλέτα η οποία προσέγγισε από την πλευρά του οδηγού και ξαφνικά ο συνεπιβάτης του δίκυκλου άνοιξε πυρ.

Μία σφαίρα στο κεφάλι δέχθηκε ο 32χρονος

Σύμφωνα με μακροσκοπική εξέταση, το θύμα φέρεται να έχει δεχθεί μία σφαίρα στο κεφάλι που προφανώς ήταν και η χαριστική βολή. Συγκεκριμένα, στον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο κάλυκες και εκτιμούν πως το θύμα έχει δεχθεί δύο σφαίρες, μία στο κεφάλι και μία λίγο πιο χαμηλά.  Η γυναίκα, δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό, όμως υπέστη σοκ και λιποθυμικό επεισόδιο.

Λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι λίγα μέτρα πιο δίπλα, βρίσκονταν το παιδί του άνδρα και η πεθερά του που είχαν πάει σε σουβλατζίδικο.

Δίπλα η πεθερά και το παιδί του

Η γυναίκα, άκουσε φωνές ότι ένας άνδρας είναι νεκρός, και βγαίνοντας από το κατάστημα με το εγγόνι της είδαν τον 32χρονο νεκρό και έσπευσε να απομακρύνει το παιδί από το σημείο. Το παιδί είχε καταλάβει τι είχε συμβεί και φώναζε «είναι ο μπαμπάς μου, είναι ο μπαμπάς μου»

Μάρτυρας του περιστατικού περιγράφει : «Ήμουν ακριβώς απέναντι στην καφετέρια, περιμέναμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν από πανηγυρισμούς. Δεν υπήρχε κάτι σε σιγαστήρα. Ήταν 3-4 τουλάχιστον… Ήταν δύο πάνω στη μηχανή και αστραπιαία ο ένας κατέβηκε τον πυροβόλησε, ανέβηκε στη μηχανή και έφυγε».

Η αλβανική μαφία

Οι έμπειροι αξιωματικοί βλέπουν μαφιόζικο χτύπημα που είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό και απλώς οι δράστες περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία και στιγμή. Εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών της αλβανικής μαφίας.

O 32χρονος ήταν γνώριμος στις αλβανικές αρχές και μάλιστα φέρεται η αλβανική μαφία να τον αναζητούσε τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια, καθώς φαίνεται να συμμετείχε σε δολοφονική επίθεση σε μπαρ το 2021. Για τις αρχές της Αλβανίας θεωρείται ύποπτος γιατί πριν από δύο χρόνια είχε ανοίξει πυρ σε ένα αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας νεαρός ο οποίος και δολοφονήθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ενεργό μέλος της μαφίας στην γειτονική χώρα, τον αναζήτησαν, τον εντόπισαν στην Ελλάδα και τον σκότωσαν μπροστά στη σύζυγο και το παιδί τους. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι ότι το θύμα διέμενε μόνιμα στην Αλβανία και είχε έρθει στην Ελλάδα για να δει τη γυναίκα και το παιδί τους.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους ένα όνομα του θύματος που τους έδωσε η γυναίκα του 32χρονου, ωστόσο προσπαθούν να διασταυρώσουν την ταυτότητα του θύματος και με επίσημο τρόπο.

Οι αστυνομικοί σαρώνουν το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες σε σπίτια και καταστήματα της γειτονιάς, όπου συνέβη το περιστατικό προκειμένου να βρουν στοιχεία για τους εκτελεστές και το δρομολόγιο διαφυγής τους.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα τόσο του θύματος όσο και της γυναίκας του, ενώ υπάρχει ο φόβος οι δράστες να έχουν προλάβει να διαφύγει στο εξωτερικό.