Latest News

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Νέο φορτίο κοκαΐνης αξίας 2 εκατ. ευρώ βρέθηκε σε κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ (BINTEO)

 




Ένα κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ που είχε 46 κιλά κοκαΐνης, αξίας 2 εκατ. ευρώ εντόπισαν στον Πειραιά...οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Μετά από ελέγχους των τελωνειακών ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 46 κιλά κοκαΐνης, που βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε ψυκτικό κοντέινερ με μπανάνες. 

Μετά από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου δεσμεύτηκε από το Γ' Τελωνείο Πειραιά ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά. 

Ακολούθησε έλεγχος x-ray όπου εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου. Στον φυσικό έλεγχο εντοπίστηκαν 40 συσκευασίες με σημαντική ποσότητα ναρκωτικής ουσίας και συγκεκριμένα κοκαΐνης, μεικτού βάρους 46,445 κιλών οι οποίες και κατασχέθηκαν. Η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ. 

Ο έλεγχος έγινε με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Αττικής, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών. 

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και ερευνάται πιθανή συσχέτιση με άλλες υποθέσεις.