Latest News

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Τέμπη: Η εισαγγελέας Αδειλίνη απολογείται για το "βρείτε παρηγοριά στην εκκλησία" - Υπήρχαν μάρτυρες απαντά η Καρυστιανού

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, απάντησε για πρώτη φόρα σχετικά με τα όσα της αποδίδονται από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και όσα είχε αποκαλύψει η Μαρία Καρυστιανού, συγκλονίζοντας... το πανελλήνιο.

Η Μαρία Καρυστιανού έχει πει σε συνεντεύξεις της ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προέτρεψε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών να βρουν παρηγοριά στην Εκκλησία.

Η κυρία Αδειλίνη μίλησε στο Φόρουμ των Δελφών και σε σχετική ερώτηση που της έγινε για τα Τέμπη απάντησε:

«Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία.

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο - και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας, που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών

Δεν είμαι απέναντί τους, αντίθετα είμαι μαζί τους. Έχει αποσταλεί στην Αγγλία βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο έχει εξεταστεί εδώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά εστάλη για να διερευνηθεί πλήρως από εξειδικευμένο προσωπικό, αν η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε κάτι άλλο πέραν των δηλωθέντων εμπορευμάτων»

Για τις ποινικές ευθύνες υπουργών και το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Για το ενδεχόμενο να υπάρχουν ποινικές ευθύνες υπουργών για την τραγωδία των Τεμπών, είπε: «Και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι μόνο η Βουλή είναι αρμόδια για άσκηση δίωξης κατά υπουργών ή βουλευτών. Σε οιανδήποτε έρευνα δικαστικός συναντήσει στοιχεία ευθύνης πολιτικού, οφείλει να τα αποστείλει αμελλητί χωρίς να τα αξιολογήσει.

"Υπήρχαν μάρτυρες" λέει η Καρυστιανού

 Λίγες ώρες αργότερα η απάντηση στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήρθε από την ίδια την Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του Συλλόγου "Τέμπη 2023" η οποία έχασε την κόρη της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

"Θεωρώ ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτό το τραγικό έγκλημα των Τεμπών είναι προφανώς ανάξια λόγου όλα όσα σήμερα ειπώθηκαν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αυτό, όμως, που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι θα ήταν καλύτερο η 'κορυφή της Δικαιοσύνης' να αφήνει τους σχολιασμούς για όσα λέχθηκαν στο γραφείο της και να μας πει γιατί μετά από τόσους μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε ακόμη για υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας ή εκρηκτική ύλη σε παρακείμενα χωράφια. Θέλω επίσης να αναφέρω στην κυρία Αδειλίνη ότι δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας όλα όσα έχουμε δηλώσει και αυτό τεκμηριώνεται από το πολύ απλό: υπήρχαν και μάρτυρες" δήλωσε.

"Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα κανένα πρόβλημα όσον αφορά την αντιληπτική μου ικανότητα. Αυτό λοιπόν που έχουν να κάνουν οι αρχές της Δικαιοσύνης είναι να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους. Και σας το δηλώνω ξεκάθαρα: Κάνεις δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος" πρόσθεσε.