Latest News

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Χούλιγκαν ΑΕ: Το "άγνωστο" στικάκι USB με βίντεο φωτιά, οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και ο εμφύλιος στη Θύρα 7


Ένα USB με 15 βίντεο, που άφησε «άγνωστος» απέναντι από τη Θύρα 5 του γηπέδου Καραϊσκάκη, 5 βίντεο και 3 φωτογραφίες που έδωσαν πέντε από τους προσαχθέντες αρχικά, συλληφθέντες στη συνέχεια, ένα βίντεο από το Instagram του... χρήστη «Hooltras.gate7», δύο ακόμα βίντεο που στάλθηκαν στο e-mail της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και αυτά από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής αποτυπώνουν τα όσα έγιναν μέσα και έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, με αποτέλεσμα το θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, και αναδεικνύουν τους πρωταγωνιστές, «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» και «ΜΙΚΡΟΥΣ».

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, με τους κωδικούς «67Ε», «67ΣΤ» και «67Β», και κυρίως ο πρώτος, τοποθέτησαν τους κατηγορουμένους σε κάθε στάδιο της επίθεσης και στις άλλες παρόμοιες ενέργειες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Χούλιγκαν Α.Ε.».

Από την ανάλυση όλου αυτού του βιντεοληπτικού υλικού οι αστυνομικοί μπόρεσαν να «χαρτογραφήσουν» τη διαδρομή μεταφοράς των πολεμοφοδίων, την οργάνωση και εκδήλωση των επιθέσεων, όπως και τα πρόσωπα που αναμίχθηκαν σε κάθε σκέλος. Επίσης, από τα δικαστικά έγγραφα, ανάμεσα σε άλλες λεπτομέρειες, αναδεικνύεται ο σκληρός ρόλος έξι ανήλικων «ΜΙΚΡΩΝ», η προσπάθεια ενός 53χρονου να ανατρέψει την υπάρχουσα ηγεσία της Θύρας 7, όπως επίσης τους πρωταγωνιστές της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κατά την οποία ο 27χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ και ένας 24χρονος «υπαρχηγός» του ηγούνται φορώντας στολές Αϊ-Βασίλη…

Απολογία στον εισαγγελέα των 64 συλληφθέντων για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερρίδη στου Ρέντη, μετά την στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., Τρίτη 23 Απριλίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

 Κάμερες

ADVERTISEMENT

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί αρχικά συνέλεξαν δεκάδες βίντεο από τις κάμερες τουλάχιστον 7 καταστημάτων γύρω από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Στη συνέχεια, δύο βιντεοληπτικά υλικά στάλθηκαν στο e-mail της αρμόδιας υπηρεσίας από άγνωστο άτομο, πέντε βίντεο και τρεις φωτογραφίες από πέντε προσαχθέντες των επεισοδίων. Ενα βιντεοληπτικό υλικό βρέθηκα αναρτημένο στην εφαρμογή Instagram από τον χρήστη «Hooltras.gate7».

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στις 14:50 τις 18 Φεβρουαρίου 2024, «άγνωστο άτομο» τηλεφώνησε στην αρμόδια υπηρεσία και ανέφερε ότι έχει αφήσει σε σημείο απέναντι από τη Θύρα 5 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» ένα φλασάκι με βίντεο από τα επεισόδια στου Ρέντη, στο «Μέλινα Μερκούρη», στο οποίο φαίνεται ποιοι από το πέταλο βγήκαν έξω και έκαναν επεισόδια.

Οι οργανωμένοι

Το συγκεκριμένο αποθηκευτικό μέσο περιείχε 15 αρχεία βίντεο, στα οποία φαίνεται το πέταλο στο οποίο κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού λίγο πριν βγουν από το γήπεδο και στη συνέχεια η κίνησή τους, όπου κατόπιν εντολών από τον αρχηγό της Θύρας 7, τον επονομαζόμενο «Κοντό», και τον 27χρονο μάνατζερ του τράπερ, βγαίνουν προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Σε αυτό το υλικό φαίνεται το κομβόι των 10-15 μοτοσικλετών και τεσσάρων αυτοκινήτων, με περίπου 35 άτομα να συγκεντρώνονται μπροστά από τη θύρα των επισήμων (VIP) του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης». Φόρτωσαν τα «πολεμοφόδια» και έφθασαν μετά από μία περίπου ώρα στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Στα ίδια βίντεο έχει καταγραφεί μέρος των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών, χωρίς να έχει καταγράφει η στιγμή που ο Γιώργος Λυγγερίδης πλήττεται από τη φωτοβολίδα. Από αυτό το υλικό ταυτοποιήθηκαν 61 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βγήκαν από το γήπεδο για να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Οι «Αϊ-Βασίληδες»

Στις 18:00 το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου 2022, πριν διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, δύο άτομα ντυμένα Αϊ-Βασίληδες έδωσαν το πρόσταγμα επιθέσεων προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην υπόγεια διάβαση και δίπλα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Από τα βίντεο και την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «67Ε» προέκυψε ότι ο 27χρονος μάνατζερ του γνωστού τράπερ ήταν ντυμένος με στολή Αϊ-Βασίλη και φορούσε επίσης αντιασφυξιογόνα μάσκα και τσαντάκι χιαστί, το οποίο περιείχε βόμβες μολότοφ. Ενας 24χρονος συλληφθείς ήταν επίσης ντυμένος με στολή Αϊ-Βασίλη, φορώντας λευκά μούσια.

Πριν την έναρξη του αγώνα, περίπου 50-100 οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full face, κινήθηκαν με βόμβες μολότοφ και ξύλινα κοντάρια προς την υπόγεια διάβαση που οδηγεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Εκτόξευσαν επίσης φωτοβολίδες ευθείας βολής και πέτρες. Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν προς το πάρκινγκ του γηπέδου, όπου συνεχίζονταν οι επιθέσεις. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου 30 λεπτά, ενώ η συγκεκριμένη επίθεση, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ήταν ίδιας κλίμακας με τις επιθέσεις στου Ρέντη.

Στο Ιnstagram εντοπίστηκε βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο φαίνονται οι κινήσεις των δραστών.

ΜΑΧΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Ο «Κοντός» και η αντιπαλότητα με τους «Παγκρατιώτες»

Τα πολλά λεφτά που κέρδιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ως συνέπεια τις συγκρούσεις ανάμεσά τους και κυρίως με οπαδούς του Ολυμπιακού στο Παγκράτι, όπου ηγείτο ένας 53χρονος. Χαρακτηριστική ήταν η συμπλοκή στις 3 Απριλίου 2024, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ανάμεσα στις αντίπαλες ομάδες οπαδών. Σε αυτή συμμετείχε ο 36χρονος αναζητούμενος με το προσωνύμιο «Ρουμάνος», ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης του αρχηγού της Θύρας 7, του επονομαζόμενου «Κοντού».

Από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι ο λόγος της συμπλοκής ήταν η προσπάθεια ανατροπής του ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης, του «Κοντού», με σκοπό να του πάρουν τις «πόρτες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εννοώντας τις θύρες όπου πωλούσαν προσκλήσεις και εισιτήρια σε διπλή τιμή.

Από την ομάδα των «Παγκρατιωτών» συμμετείχαν στη συμπλοκή τουλάχιστον δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 53χρονος επίδοξος «ανατροπέας» και ο επονομαζόμενος «Μπάμπης», οι οποίοι ήταν πλέον εναντίον του «Κοντού», προσπαθώντας να τον αντικαταστήσουν και να αναλάβουν οι ίδιοι τα ηνία.

Η προσπάθεια «ανατροπής» απέτυχε, καθώς η υπάρχουσα «αρχηγία» κατάφερε να επικρατήσει, να καταδιώξει τους ανταγωνιστές της και να διατηρήσει τα σκήπτρα της.

Ενας άλλος επίδοξος «αρχηγός» ήταν ένας 31χρονος από τον Βύρωνα, ο οποίος το καλοκαίρι του 2023, μαζί με άλλα 20 άτομα, αποπειράθηκε με τη βία να επιβληθεί και να ανατρέψει την ηγεσία της οργάνωσης, ωστόσο δεν το κατάφερε και αυτός γιατί ξυλοφορτώθηκε…