Latest News

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Σήμερα η πιο κρίσιμη ημέρα για την υγεία του - Τι αποφάσισαν οι γιατροί


Δημήτρης Κόκοτας βρίσκεται για 18η ημέρα διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» μετά από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη πριν από... δύο εβδομάδες.

Ο ίδιος ένιωσε μία αδιαθεσία στις πρόβες που έκανε για την εβδομαδιαία εμφάνισή του στο «Just the 2 of us».

Πιο συγκεκριμένα, η σήμερα είναι η σημαντικότερη ημέρα,για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα, καθώς αποτελεί την ημέρα που θα αποφασιστεί εάν θα αποσωληνωθεί ή όχι. Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες δείχνουν πως σήμερα θα ξεκινήσει η διαδικασία αποσωλήνωσης.


ADVERTISEMENT

Δημήτρης Κόκοτας: Καρέ-καρέ η στιγμή που ο τραγουδιστής παθαίνει έμφραγμα

Άγνωστα στοιχεία από τη στιγμή του περιστατικού που βίωσε ο Δημήτρης Κόκοτας στα παρασκήνια του «J2US» αποκάλυψε η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, Καλύτερα Δε Γίνεται.

Καθώς περιέγραφαν τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα, η οποία παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το όνομα του προσώπου που «έσωσε» τον Δημήτρη Κόκοτα.

«Ο Κώστας Ζήσης ήταν ο άνθρωπος που ειδοποίησε άμεσα και ήρθε ο διασώστης και το ασθενοφόρο στη συνέχεια. Ήταν και η Τραϊάνα Ανανία εκεί, στο πλευρό του συνεχώς γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ αγχωμένη και σοκαρισμένη. Εγώ δεν ήμουν μπροστά στο περιστατικό, έφτασα την ώρα που έφευγε το ασθενοφόρο» είπε ο δημοσιογράφος.


Δημήτρης Κόκοτας: «Η Τραϊάνα σε σοκ»

Ο Στάθης Σχίζας περίεγραψε σε δηλώσεις του τι ακριβώς συνέβη στις πρόβες στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα, I Love Σου Κου.

«Ήμασταν στην αλλαγή στις πρόβες όπου κατεβαίναμε εμείς και ανέβαινε ο Δημήτρης Κόκοτας και η Τραϊάνα Ανανία να τραγουδήσουν. Μπήκαμε μέσα και είδαμε την Τραϊάνα που τον είχε στα πόδια της. Το ευτυχές σε αυτό το δυσάρεστο γεγονός ήταν πως δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του 100% και μπορούσε να μας εξηγήσει τι αισθάνεται γιατί είχαμε ανοιχτή γραμμή με το ΕΚΑΒ.

Μας ρωτούσαν για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ευτυχώς ήρθαν κατευθείαν και ου έβαλαν οξυγόνο και ήταν πολύ άμεσοι. Είναι λογικό να είναι η Τραϊάνα σε σοκ. Αφού τον είχε στα πόδια της τον άνθρωπο. Η οικογένειά του περνά έναν γολγοθά. Είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε όπως πρέπει», αποκάλυψε ο Στάθης Σχίζας.

Και η Μαλού ανέφερε: «Δεν έχουμε ενοχλήσει την Τραϊάνα. Μαθαίνουμε από γύρω όσο μπορούμε και για τον Δημήτρη εννοείται. Εύχομαι να είναι ένα συμβάν που θα φύγει και θα μείνει μία κακή ανάμνηση».


Δημήτρης Κόκοτας: Μουδιασμένη έναρξη στο J2US – «Δίνει μια μάχη, είμαι σίγουρος πως θα το ξεπεράσει»

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο παραμένει ο Δημήτρης Κόκοτας έπειτα από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη πριν από δύο 24ωρα.

Γι’ αυτό άλλωστε και ήταν καθ’ όλα ισχυρή η απουσία του αγαπημένο τραγουδιστή από το νέο επεισόδιο του J2US που ήρθε το βράδυ του Σαββάτου στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Έτσι, η έναρξη του μουσικού προγράμματος διέφερε από κάθε άλλη μιας και ο παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης βγήκε δίχως τη συνοδεία κάποιου τραγουδιού για να καλησπερίσει, εν συνεχεία, την κριτική επιτροπή. «Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για όλους εμάς, μια δύσκολη περίοδος για την οικογένεια του J2US αλλά και για την Βίκυ Σταυροπούλου. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είναι όμως καλύτερα και χαίρομαι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής του J2US.


«Πριν ξεκινήσουμε, λοιπόν, εκ μέρους όλων μας, θέλω να σας πω ότι η σκέψη όλων μας είναι σε έναν δικό μας άνθρωπο. Είναι στον Δημήτρη Κόκοτα. Ξέρετε πως αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης περνάει μια δύσκολη περιπέτεια και δίνει μια μάχη. Μας έχει επηρεάσει όλους αυτό που συνέβη. Στέλνουμε τις ευχές μας και στον ίδιο αλλά και στην οικογένεια του, ευχόμαστε να το ξεπεράσει γρήγορα και τον περιμένουμε να γυρίσει πίσω γερός.

«Δημήτρη σ’ αγαπάμε και μια μεγάλη αγκαλιά στην Κατερίνα, δύσκολες οι στιγμές αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσει και η αγάπη και η σκέψη μας είναι μαζί του» πρόσθεσε ο Νίκος Κοκλώνης για να στείλουν τις θερμότερες τους ευχές και οι κριτές του J2US στον αγαπημένο τραγουδιστή.


«Ένα ευχέλαιο λέω να κάνουμε! Δεν ξέρω, είναι πολύ περίεργες οι μέρες που διανύουμε και εύχομαι και γω προσωπικά ό,τι καλύτερο για τον Δημήτρη» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Δέσποινα Βανδή στο νέο live του J2US που είδαμε το βράδυ του Σαββάτου.


Δημήτρης Κόκοτας: Η καριέρα του λαϊκού τραγουδιστή

Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Διαδόσεις» κυκλοφόρησε στις 10 Φεβρουαρίου του 1994 από την Eros Music σε μουσική και στίχους του Φοίβου, φτάνοντας τις 30.000 πωλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο κι έγινε χρυσός. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: «Διαδόσεις», «Αυτά τα χείλια», «Άντε γεια μας» και «Κι αν σ’ αγαπώ».

Ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Συνείδηση» κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου του 1995 πάλι με τον Φοίβο στη μουσική και τους στίχους, καθώς επίσης ανέλαβε και την ενορχήστρωση του δίσκου. Ο δίσκος έφτασε τις 60.000 πωλήσεις κι έγινε πλατινένιος. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: «Γιατί με τυραννάς», «Πολύ καλή για να ‘σαι αληθινή», «Κι άσε να λένε», «Συνείδηση» και «Ανεμώνα».

Ο τρίτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Αχαριστία» κυκλοφόρησε στις 15 Μαΐου του 1997 και αποτελεί τη τελευταία συνεργασία του με τον Φοίβο, ο οποίος έγινε χρυσός τη πρώτη κιόλας εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Λίγο καιρό αργότερα, έγινε η απονομή του πλατινένιου δίσκου, αφού ξεπέρασε τις 50.000 πωλήσεις, κι έγινε πλατινένιος και σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μέχρι και σήμερα αυτό το άλμπουμ θεωρείται ο πιο επιτυχημένος δίσκος του Δημήτρη Κόκοτα, έχοντας πουλήσει τουλάχιστον 80.000 αντίτυπα.

Στις 8 Οκτωβρίου του 1998 κυκλοφόρησε ο τέταρτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Για μένα», σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα, με τον οποίο συνεργάστηκε για πρώτη φορά. Ο δίσκος έγινε χρυσός από τη πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του και πλατινένιος μετά από 15 μέρες, ξεπερνώντας τις 50.000 πωλήσεις. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: «Για μένα», «Στο ‘χω πει», «Παλιοχαρακτήρας» και «Για πάντα».

Στις 25 Νοεμβρίου του 1999 κυκλοφόρησε ο πέμπτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Σε ρεύματα αντίθετα», σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους του Πάνου Φαλάρα. Ο δίσκος έγινε σύντομα χρυσός και πολλά τραγούδια έγιναν ραδιοφωνικές επιτυχίες. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: «Είσαι γυναίκα ουρανός», «Παντού σημάδια σου», «Τι σου χρωστάω», «Μήνυμα γραπτό» και «Σ’ εκείνη να γυρίσεις».

Ο έκτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Έχω φύγει» κυκλοφόρησε στις 18 Δεκεμβρίου του 2000 από τη νέα του εταιρεία Minos EMI σε μουσική και στίχους διάφορων καλλιτεχνών, όπως ο Valentino, ο Στράτος Διαμαντής, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, η Εύη Δρούτσα κλπ. Αν και πολλά τραγούδια από τον δίσκο ξεχώρισαν στο ραδιόφωνο, δεν έκανε την ίδια εμπορική επιτυχία με προηγούμενες δουλειές του.

Ο έβδομος δίσκος του με τίτλο «Ολόψυχα δικός σου» κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2002, σε μουσική του Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους του Πάνου Φαλάρα και της Ναταλί.

Στον όγδοο δίσκο του με τίτλο «Ένα» που κυκλοφόρησε στις 19 Μαΐου του 2003 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Γιάννη Καραλή, ο οποίος έγραψε τη μουσική και τους στίχους.

Στον ένατο δίσκο του με τίτλο «Απρόσμενη αγάπη» που κυκλοφόρησε το 2004 από τη Virus Music συνεργάστηκε επίσης για πρώτη φορά με τον Ανδρέα Κομπόση, ο οποίος έγραψε τις στίχους και τη μουσική.

Το 2007 κυκλοφόρησαν οι δύο τελευταίοι δίσκοι του με τίτλους «Άμα δε σε δω απόψε» και «Live + 4» από την Alpha Records.

«A Trιbute to the Legends»

Το 2013, ο Δημήτρης Κόκοτας μαζί με τους Χάρη Βαρθακούρη, Γρηγόρη Μπιθικώτση και Στέλιο Διονυσίου πραγματοποίησαν συναυλίες σε πολλές χώρες όπως στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αγγλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και το Ισραήλ σε μια περιοδεία που ονομάστηκε «A Trιbute to the Legends», κάνοντας μια αναδρομή, ερμηνεύοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες των πατεράδων τους, ενώ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί κοινές εμφανίσεις με τον Γιώργο Λεμπέση.