Latest News

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Δίκη για το Μάτι: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για άσκηση έφεσης κατά της απόφασης

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την έκδοση της απόφασης στη δίκη για το Μάτι που εξόργισε επιζώντες, συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γεωργία Αδειλίνη με παραγγελία της παρεμβαίνει ζητώντας από την αρμόδια εισαγγελία να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, βάζοντας στο «μικροσκόπιο» της το σύνολο... της δικαστικής απόφασης.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών παραγγελία με την οποία ζητά την αυτεπάγγελτη έφεση για τις αθωώσεις με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, για την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες όπως και για τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν.

Όπως αναφέρει:

«Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών».

Σημειώνεται πως αίτημα για άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων αναμένεται να υποβάλουν και οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων.