Latest News

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΠΕΙΡΑΙΑΣ:Στο μικροσκόπιο λιμενικοί για τις μπανάνες της κόκας! Με απόλυτη μυστικότητα διερευνάται ο ρόλος δύο λιμενικών, σε υπόθεση φορτίου κοκαίνης 100 κιλών (99.9 κιλών για την ακρίβεια), που βρέθηκε κρυμμένο σε κοντέινερ με μπανάνες, το οποίο είχε προορισμό μεγαλέμπορο στη Λαχαναγορά... του Ρέντη.

Το κοντέινερ προερχόταν από τη Βενεζουέλα και κατά περίεργο τρόπο, όταν έφτασε στο Λιμάνι του Πειραιά, ξαφνικά σε κάποιο σημείο άνοιξε μία οπή και αποκαλύφτηκε το φορτίο κοκαίνης.

Το συμβάν έγινε προ τριετίας, ενώ φέρεται ότι, υπήρχαν πληροφορίες, πως περιείχε ναρκωτικά.

Κατά τις ίδιες πηγές, παρόντες τότε ήταν δύο λιμενικοί, οι οποίοι ανέφεραν το γεγονός στην υπηρεσία τους και σχημάτισαν δικογραφία άμεσα, χωρίς να περιμένουν να δουν ποιός θα πήγαινε να παραλάβει το φορτίο και πού θα κατέληγαν τα ναρκωτικά.

Ακολούθησε έρευνα από την Εισαγγελία Πειραιά, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί τίποτα περισσότερο τότε, καθώς ο λαχαναγορίτης και παραλήπτης του φορτίου με μπανάνες, δήλωσε άγνοια για τα δέματα κοκαίνης 100 κιλών, που βρέθηκαν στο κοντέινερ και δεν υπήρξε άλλο στοιχείο, που να τον συνδέει μαζί τους.

Η εισαγγελική έρευνα προχώρησε, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατ΄αγνώστων, για το φορτίο της κοκαίνης, το οποίο ωστόσο παρέμεινε “ορφανό”!

Η ανακρίτρια, που ανέλαβε την υπόθεση, έκλεισε τη δικογραφία, αρχειοθετώντας την υπόθεση.

Φαίνεται όμως όμως ότι… “αγαπάει ο θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και το νοικοκύρη”!

Γιατί στο μεταξύ, ένας εισαγγελέας με σφοδρή παρατηρητικότητα, πρόσεξε μία λεπτομέρεια:

Σύμφωνα με τα καθιερωμένα στην αστυνομική προανάκριση, οι αστυνομικοί και εν προκειμένω οι λιμενικοί, όταν έχουν μία πληροφορία, η οποία θεωρείται βάσιμη, ποτέ δεν επεμβαίνουν αμέσως, αλλά παρακολουθούν την εξέλιξη της, για να φτάσουν στη σύλληψη των δραστών.

Αντίθετα, όταν θεωρούν την πληροφορία αβάσιμη, επεμβαίνουν άμεσα.
Στην περίπτωση του φορτίου των 100 κιλών κοκαίνης, ενώ η πληροφορία αποδείχτηκε βάσιμη, οι λιμενικοί δεν ακολούθησαν τον κανόνα της παρακολούθησης του φορτίου, αλλά ενεργώντας άτσαλα παρενέβησαν και το κατάσχεσαν πρόωρα, χωρίς να ερευνήσουν πού πήγαινε.

Η ποσότητα της κοκαίνης τότε, κατασχέθηκε και οδηγήθηκε σε καύση.

Στο μεταξύ όμως, τον περασμένο Δεκέμβριο αποκαλύφτηκε δεκαμελής εγκληματική οργάνωση, στην οποία συμμετείχαν και δύο ανώτατα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που διακινούσαν κοκαίνη, από Εκτιμάται βάσιμα ότι προέρχονταν από τις ναρκωτικές ουσίες που ποσότητες ναρκωτικών, που φυλάσσονταν στην αποθήκη της υπηρεσίας τους και προορίζονταν για καύση!

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών ήταν διοικητής ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς και πλωτάρχης στον βαθμό. Ταυτόχρονα, μάλιστα, είχε και τη θέση του προϊσταμένου της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, υπηρεσίας που ιδρύθηκε το 2008.

Ο άλλος συλληφθείς, που είχε τον βαθμό του Σημαιοφόρου, ήταν αυτός στο σπίτι του οποίου, βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών 8 κιλών.

Μαζί τους συνελήφθησαν οκτώ ακόμη άτομα, ενώ αποκαλύφτηκε ότι, ρόλο συντονιστή της εγκληματικής οργάνωσης είχε μία 71χρονη, έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα παραπάνω είναι κομμάτια ενός πάζλ, που διερευνά το Ναυτοδικείο, καθώς ελέγχεται εάν οι δύο λιμενικοί, λειτούργησαν τότε, όπως λειτούργησαν, γιατί ενδεχομένως ήταν κρίκοι στην αλυσίδα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που αποκαλύφτηκε στη συνέχεια.

Διερευνάται δηλαδή εάν η ποσότητα των 100 κιλών κοκαίνης, που κατασχέθηκε τότε, ήταν μέρος των ναρκωτικών, που δήθεν οδηγούνταν σε καύση, ενώ στη πραγματικότητα διακινούντο από το κύκλωμα, στο οποίο μετείχαν και τα πρώην στελέχη του Λιμενικού, που πλέον έχουν προφυλακιστεί.