Latest News

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Άγιοι Ανάργυροι: Η κατάθεση αστυνομικού της ΔΙΑΣ που έφτασε στο ΑΤ – Κατέρρευσε ο αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα

 Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η αναφορά αστυνομικού της ΔΙΑΣ που έσπευσε έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα από το μαχαίρι του πρώην... συντρόφου της.

Ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. αναφέρει ότι έλαβε σήμα για ενδοοικογενειακό επεισόδιο μεταξύ πρώην συζύγων. Μάλιστα, όπως λέει, η Κυριακή Γρίβα φώναξε στο τηλέφωνο ότι τη μαχαιρώνουν και έκλεισε τη γραμμή.

Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ του Mega, από την τηλεφωνική συνομιλία της 28χρονης με την Άμεση Δράση δεν προκύπτει ούτε η δήλωση περί μαχαιρώματος ούτε και το κλείσιμο του τηλεφώνου.

«Στις 22:25 λάβαμε σήμα από το κέντρο ότι στην οδό Δημοκρατίας 90 υπήρχε ενδοοικογενειακό επεισόδιο μεταξύ πρώην συζύγων και ότι η καλούσα Κυριακή Γρίβα φώναξε στο τηλέφωνο ότι τη μαχαίρωσαν και έκλεισε η γραμμή.

Στις 22:26 ανοίχτηκε δεύτερη κάρτα από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αγ. Αναργύρων που ανέφερε μαχαιρωμένα άτομα έξω από το τμήμα. Φτάσαμε μαζί με την ομάδα ΟΠΚΕ όπου είδαμε τα άτομα και διαπιστώσαμε ότι παλμούς είχε μόνο ο άνδρας. Προσπάθησα με αιμοστατικούς επιδέσμους και γάζες από διπλανό φαρμακείο να περιορίσω την αιμορραγία. Έως ότου φτάσει το ΕΚΑΒ, ο άνδρας είχε ανακτήσει μερικώς φυσιολογικούς παλμούς», ανέφερε ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ.

Τι λέει φίλος του αυτόπτη μάρτυρα

Φίλος του 37χρονου -που στάθηκε στο πλευρό της 28χρονης, τη στήριξε και την έπεισε να πάει στις Αρχές, πριν τη δει να δολοφονείται μπροστά του- μίλησε για την κατάσταση του αυτόπτη μάρτυρα:

«Νομίζω η ζωή του κάπου εκεί τελείωσε όταν την είδε, γιατί στα χέρια του πέθανε η Κυριακή. Οπότε θεωρώ ότι η ζωή του γι’αυτόν. Τουλάχιστον έτσι πιστεύει και νομίζει».

Ο άνθρωπος που μίλησε στο Mega είναι ο πιο κοντινός φίλος του 37χρονου. Όπως αποκαλύπτει, ο 37χρονος έχει κλειστεί στον εαυτό του, έχει αποκοπεί από όλους και από όλα και προσπαθεί να διαχειριστεί όλα όσα είδε και βίωσε τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας.

«Είναι πολύ στεναχωρημένος και φουλ χάλια ψυχολογικά και δεν πρόκειται να συνέλθει εύκολα μιας και ένα κομμάτι της ζωής του έφυγε κυριολεκτικά από τη ζωή του. Να αναρρώσει γρήγορα ψυχολογικά δεν το πιστεύω. Προφανώς και αυτός όπως όλοι μας θέλει δικαιοσύνη για τον θάνατο της Κυριακής», είπε ο φίλος του.

Είχαν να μιλήσουν πέντε ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο, ήταν ο άνθρωπος τον οποίο επέλεξε να μιλήσει η Κυριακή όταν ένιωσε πως απειλείται από τον πρώην σύντροφο της. Στην κατάθεσή του ο 37χρονος φίλος της Κυριακής και αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία της είπε:

«Στις 25 Μαρτίου και μέρα Δευτέρα, η Κυριακή μου έστειλε μήνυμα στο Facebook. Κανονίσαμε να συναντηθούμε την Παρασκευή γύρω στις 19:30 σε μια καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί μου είπε ότι είναι χωρισμένη εδώ και 2 μήνες γιατί δεν περνούσε καλά».

Ο φίλος του αυτόπτη μάρτυρα σημείωσε:

«Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Πάντα όταν τον χρειαζόμασταν ήταν εκεί. Ασχέτως αν τον ήξερες 1-2 μήνες ή 30 χρόνια».

Συναντήθηκαν τρεις φορές μέσα σε 4 μέρες. Η Κυριακή του αποκάλυψε όσα φρικτά ζούσε και εκείνος από την πλευρά του στάθηκε δίπλα της, καθώς την οδήγησε στο τμήμα για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφο της.

«Ήταν από τους μοναδικούς ανθρώπους που μπορούσε να την βοηθήσει και γι’ αυτό μάλλον και του ανοίχτηκε. Γι’ αυτό πήγαν μαζί και στο αστυνομικό τμήμα».

Εν τω μεταξύ,  οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβαν την υπόθεση της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέθεσε την προκαταρκτική στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι Αρχές θα ερευνήσουν το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής.