Latest News

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Πρόταση δυσπιστίας: Χωρίς ίχνος ντροπής ο Καραμανλής, δήλωσε άμοιρος του αίματος των Τεμπών

Με περισσή αλαζονεία και χωρίς ίχνος ντροπής παρουσιάστηκε για ακόμα μια φορά στη Βουλή ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά... της κυβέρνησης.
Υποστήριξε ψευδώς πως η Ν.Δ. δεν έκανε ποτέ τυμβωρυχία και ισχυρίστηκε πως δεν κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία.
Αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε ξανά να ισχυριστεί ότι τα «ανθρώπινα λάθη» ήταν εκείνα που οδήγησαν στην τραγωδία – παραλείποντας βεβαίως να πει τι θα είχε συμβεί εάν λειτουργούσε μόνο το σύστημα τηλεδιοίκησης. 

Ήταν «πολλά τα μοιραία λάθη», «τη μοιραία νύχτα υπήρχε συσσώρευση λαθών», η «κατ' εξακολούθηση παραβίαση του κανονισμού προκάλεσε την τραγωδία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής. Μάλιστα, δίχως ίχνος μεταμέλειας για τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά –που συνέβαλαν στην πολύνεκρη τραγωδία–, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Στέκομαι εδώ και σας κοιτώ στα μάτια...».
Εξάλλου, δήλωσε με θράσος πως «δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο εάν προτίθεται να παραιτηθεί από την ασυλία. 

«Η Ν.Δ. δεν έκανε ποτέ τυμβωρυχία μετά το Μάτι ή τη Μάνδρα... δεν είδαμε την τραγωδία ως ευκαιρία», είπε επίσης, λησμονώντας προφανώς ότι αυτό ακριβώς έκανε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. 

Ταυτόχρονα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι έχουμε παρωδία αντιπολίτευσης και ότι κάθε κόμμα προσφέρει τον χειρότερο εαυτό του. Υποστήριξε πως «στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξη της Ν.Δ.», ενώ συμπλήρωσε ότι 50 χρόνια μετά την ίδρυση της παράταξής που έβαλε τη χώρα στην Ε.Ε., ο ίδιος δεν θα παραδώσει τη χώρα «στους θυρωρούς των συμφερόντων». 

→ Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το πέρας της ομιλίας του. 

⇒ Νωρίτερα, υπήρξε μπαράζ υπουργικής προκλητικότητας, καθώς ορισμένοι υπουργοί, προκειμένου να υπηρετήσουν το κυβερνητικό αφήγημα για το έγκλημα στα Τέμπη, επιχείρησαν να κάνουν το μαύρο άσπρο και να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, διώχνοντας κάθε ευθύνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Σκληρή αντιπαράθεση για δεύτερη ημέρα στη Βουλή στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ. Το Μαξίμου κάνει λόγο για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει συγκάλυψη.

Η συνεδρίαση θα κορυφωθεί την Πέμπτη το βράδυ με την ομιλία του πρωθυπουργού και την ονομαστική ψηφοφορία. Όπως και χθες η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές.

Παρακολουθήστε απευθείας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας.

Μετά τις 7 το απόγευμα αναμένεται η εφ’ όλης της ύλης ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Ax. Καραμανλή ο οποίος θα τοποθετηθεί συνολικά για όλα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση, όπως λένε οι συνεργάτες του και η ομιλία του θα είναι πολιτική.

Ήδη έχουν υπάρξει παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν συνυπέγραψαν την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα έγινε η κεντρική ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα που αύριο θα βρίσκεται στην Κύπρο.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι επαναφέρει το ψευτοδίλημμα σταθερότητας – αστάθειας ενόψει των ευρωεκλογών. «Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν αντιπολιτευτικό ρόλο στο ξεπεσμένο παρεάκι της σοσιαλδημοκρατίας που κατέθεσε την πρόταση μομφής», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ αναφερόμενος σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά. «Αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης, οπωσδήποτε να τον εφεύρει», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος έστρεψε τα βέλη του κατά του ΠΑΣΟΚ αλλά ανέφερε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας. «Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας, αλλά ο στόχος έχει σημασία. Να πέσει αυτή η αντεθνική κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Δεν είναι ένα ακόμη πολιτικό ζήτημα. Η τραγωδία των Τεμπών είναι το συλλογικό μας στίγμα. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει», είπε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός μίλησε για «μομφή ενός λαού που κατέγραψε στη συνείδηση του το δυστύχημα ως έγκλημα, η σοβαρότερη μομφή για την κυβέρνηση».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί, δίνοντας όλα τα στοιχεία .

Πότε θα μιλήσει στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός αναμένεται αύριο να μιλήσει περίπου στις 20.00 στη Βουλή. Η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας θα είναι πολύωρη και θα ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ημέρα την οποία θα διεξαχθεί και η ονομαστική ψηφοφορία.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία βγαίνει συσπειρωμένη, δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και δίνονται απαντήσεις για την ουσία».

Η ατμόσφαιρα εντός της αίθουσας της Ολομέλειας είναι ηλεκτρισμένη μετά τις κατηγορίες του Νίκου Ανδρουλάκη, προς την κυβέρνηση «για μοτίβο συγκάλυψης και ατιμωρησίας σε μία σειρά σκανδάλων» και την απάντηση του Μάκη Βορίδη που τον χαρακτήρισε «εντολοδόχο συγκεκριμένων συμφερόντων».

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι η απόδειξη ότι ανεύθυνα το σύνολο της αντιπολίτευσης θέλει να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο. Την ευαισθησία δεν σας την χαρίζουμε», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι στα Τέμπη πάει να κάνει συγκάλυψη. «Εδώ λοιπόν για τρεις ημέρες θα απαντάτε και αναμένεται ο πρωθυπουργός να έρθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις. Εγγυάστε, ότι δεν θα γίνει εξαγωγή στοιχείων.

«Αφού μιλάει ο κύριος Παππάς για εμπλοκή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γιατί να μην φέρετε και τον κύριο Παπαγγελόπουλο και να είναι συμπληρωμένο το θέμα», απάντησε ο Μάκης Βορίδης.

«Δεν δικαιούστε ούτε να υψώνετε τους τόνους ούτε να κουνάτε το δάχτυλο ούτε να στρεψοδικείτε. Εδώ τρεις μέρες θα απολογηθείτε, γιατί καλύπτετε με προκλητικό τρόπο τις ευθύνες στελεχών σας. Γιατί με προκλητικό τρόπο έχετε καταλύσει κάθε έννοια σεβασμού στο κράτος δικαίου και γιατί με όλα αυτά που έχετε κάνει, η Ελλάδα μοιάζει όλο και λιγότερο με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τους κανόνες του κράτους δικαίου», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. Και πρόσθεσε πως «όσο και αν φωνάζει η κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πλειοψηφία η οποία ζητάει δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών, εδώ και τώρα».

Κόντρα Τριαντόπουλου – Καλαματιανού

Κόντρα μεταξύ του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, ξέσπασε το πρωί στη Βουλή.

Παίρνοντας το λόγο, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Τριαντόπουλος έκανε λόγο για ένα τραγικό δυστύχημα και μια ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, η οποία τον έχει σημαδέψει. «Οι περισσότεροι από εσάς τις αντιπολίτευσης δεν έχετε εικόνα από τις στιγμές αυτές. Κάθε μου αναφορά γίνεται με απόλυτο σεβασμό στα θύματα τους συγγενείς, την κοινωνία. Απαντούμε στον πόνο, στεκόμαστε με ταπεινότητα, σεμνότητα και σκυμμένο κεφάλι. Όχι όμως απέναντι στη συκοφάντηση και τη λάσπη» τόνισε ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

Χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας, κορύφωση πολιτικής εκμετάλλευσης με στόχο την κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να στήσει ένα αφήγημα συγκάλυψης όταν όλα έχουν προχωρήσει με ρυθμούς που δεν έχουν σχέση με το παρελθόν. «Για όσους βιάστηκαν να πουν ότι κρύβομαι, είναι προσωπική μου επιλογή να απαντώ θεσμικά. Επέλεξα να μην τροφοδοτώ διαρκώς την σεναριολογία κάποιων που εργαλειοποιούν τον πόνο», είπε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Φαντάζομαι ότι δεν θα είχατε πρόβλημα να παρουσιαστείτε και στην Δικαιοσύνη για να υπερασπιστείτε την αλήθεια σας» σχολίασε ο κ. Καλαματιανός διαβάζοντας δηλώσεις του κ. Τριαντόπουλου σε Μέσα ενημέρωσης, για το ζήτημα της αποκατάστασης της περιοχής. «Ο κ. Αγοραστός σύμφωνα με καταγγελία που υπάρχει σας είχε εμπλέξει προσωπικά. Υπάρχει καταγγελία ότι μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώματος. Οπότε τι ακριβώς ήταν η αποκατάσταση για την οποία μιλήσατε στα κανάλια;», ρώτησε ο κ. Καλαματιανός.

Μιχαηλίδου: Δεν έδωσε η κυβέρνηση παραποιημένο υλικό

Δεν έδωσε η κυβέρνηση παραποιημένο ηχητικό υλικό, από την τραγική νύχτα στα Τέμπη. Αντιθέτως, ολόκληρο το ηχητικό υλικό έχει δοθεί αυτούσιο και χωρίς καμία επεξεργασία στις δικαστικές αρχές, ανέφερε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα σύμφωνα με την οποία μονταρισμένο ηχητικό, κυκλοφόρησε με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

«Τίποτε πιο στρεβλό, τίποτε πιο αναληθές», είπε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για να υπογραμμίσει ότι δεν χρειάζεται καμία μονταζιέρα αφού ουδείς λογικός άνθρωπος αμφιβάλλει πως η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί, αν εκείνη τη μέρα είχαν τηρηθεί οι κανόνες κίνησης των τρένων, κανόνες που παραβιάστηκαν επτά φορές.

«Επιμένετε ότι η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την παραποίηση αυτού του ηχητικού, ενός ηχητικού που δεν έδωσε η κυβέρνηση, ενός ηχητικού βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Και πρόσθεσε: «Ολόκληρο το ηχητικό υλικό έχει δοθεί αυτούσιο και χωρίς καμία επεξεργασία στις δικαστικές αρχές, ώστε η δικαιοσύνη, ως η μόνη αρμόδια, να κάνει τη δουλειά της και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που η ίδια κρίνει. Σε αυτή τη διαδικασία κανείς και καμία δεν βρίσκεται το απυρόβλητο. Όποιος και να είναι, σε όποια θέση και αν βρίσκεται. Αλλά η κυβέρνηση δεν είναι δικαιοσύνη. Οι ρόλοι των δύο είναι διακριτοί και ευτυχώς που είναι διακριτοί, και γι΄αυτό το λόγο είμαστε κράτος δικαίου. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να μην παρεμποδίζουμε και ακόμη περισσότερο να διευκολύνουμε τον ρόλο της δικαιοσύνης, εκεί που από την δική μας την πλευρά μπορούν τα στοιχεία να δοθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Στυλιανίδης: «Άστοχη, άτοπη και καταχρηστική η πρόταση, με λογική λαϊκισμού, άκρων και “τραμπισμού”»

Άτοπη, άστοχη και καταχρηστική χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των Τεμπών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, τονίζοντας ότι «η διερεύνηση του τραγικού αυτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρίσκεται αποκλειστικά στη δικαστική διαδικασία».

«Η πρόταση δυσπιστίας αποτελεί αιχμή προς τη δικαιοσύνη ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ένα τέτοιο μείζον θέμα, για το οποίο είναι αρμόδια, και να ρίξει φως σε ένα τέτοιο τραγικό συμβάν», σημείωσε ο Χρήστης Στυλιανίδης. Και συμπλήρωσε: «Η πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης είναι επίσης άστοχη γιατί κατατίθεται λίγο πριν από τις ευρωεκλογές κατά μιας κυβέρνησης η οποία εξελέγη πριν από ένα χρόνο με συντριπτική πλειοψηφία παρότι βίωσε αυτό το συμβάν, πριν από τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις».

Στη συνέχεια μίλησε για λογική λαϊκισμού και σημείωσε: «Δεν είναι λίγο πράγμα για τη δημοκρατία να μπαίνουμε, συχνά, σε τέτοιες διαδικασίες που, ουσιαστικά αμφισβητούν την ίδια τη λαϊκή βούληση. Και θα έλεγα ότι πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ, σε μια περίοδο όπου η Δημοκρατία βάλλεται πανταχόθεν από αυταρχικά καθεστώτα παγκοσμίως. Και ενώ στη Ρωσία αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες συζητάμε όλοι και κριτικάρουμε τον “τραμπισμό”, ερχόμαστε εμείς ουσιαστικά, να ενισχύουμε τη λογική του λαϊκισμού των άκρων. Στα πάντα να βλέπουμε συνωμοσίες, να βλέπουμε ότι επιχειρείται κουκούλωμα συγκεκριμένων γεγονότων, ενώ τα γεγονότα ακόμη είναι μπροστά μας, τα ξέρουμε και η Δικαιοσύνη προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα αναλύσει για να καταλήξει σε μια δικαστική απόφαση».

Κικίλιας: «Η αδιανόητη αυτή τραγωδία δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση»

«Η εθνική τραγωδία των Τεμπών – οι 57 νεκροί, οι τραυματίες, οι μανάδες, οι πατεράδες, οι συγγενείς – ό,τι και να αποτολμήσει ο οποιοσδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Είναι μια αδιανόητη τραγωδία και δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση», διεμήνυσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Υπογράμμισε, ταυτοχρόνως, ότι είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση κι αν επιχειρηθεί πολιτική εκμετάλλευση, υποβαθμίζεται. «Αν πραγματικά θέλετε να αποδοθούν ευθύνες, δεν μπορεί να σκέφτεστε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποδοθεί δικαιοσύνη στις οικογένειες, στα θύματα, στα παιδιά, που σκοτώθηκαν, στους πατεράδες, στις μανάδες, στους τραυματίες» είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

«Ακούγονται κατηγορίες και βαριές κουβέντες περί εγκληματιών, περί δολοφόνων, που νομίζω ότι αυτή δεν είναι απάντηση στα ποσοστά σας αν αυτό επιζητάτε» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Μενδώνη: Εφήμερη σύμπλευση των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Εφήμερη σύμπλευση, με στόχο εκλογικά και δημοσκοπικά οφέλη, καταλόγισε στα κόμματα που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως είπε, διαγκωνίζονται για την αντιπολιτευτική πρωτοκαθεδρία, σημειώνοντας ότι «η τωρινή τους σύμπραξη, η πολύ καλή συνεργασία τους, δεν είναι παρά εφήμερη. Πλειοδοτούν σε κενό αντιπολιτευτικό λόγο, προσβλέποντας σε βραχυπρόθεσμα εκλογικά και δημοσκοπικά οφέλη».

Όπως παρατήρησε η υπουργός Πολιτισμού, συνασπίστηκαν μόνο για να αντιπαρατεθούν στην κυβέρνηση. Αναφορικά με το δημοσίευμα για το δυστύχημα των Τεμπών η Λίνα Μενδώνη έκανε λόγο για «δήθεν αποκαλύψεις» και είπε ότι υπάρχουν δυνάμεις που δεν είναι ικανοποιημένες από την αταλάντευτη πορεία σταθερότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση εδώ και πέντε χρόνια που θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση αλλοπρόσαλλη και ανίσχυρη, χωρίς ισχυρή φωνή και αποδοχή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που δεν θα στέκονταν εμπόδια σε άδηλες επιδιώξεις.

Σύμφωνα με την Λίνα Μενδώνη, είναι πασίδηλο γιατί θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Επειδή υπηρετεί σχέδιο ανόρθωσης της πατρίδας με ωφελούμενους όλους τους πολίτες. Αυτό είναι που ενοχλεί. Η ισχυρή Ελλάδα. Αυτός είναι ο στόχος της πρότασης δυσπιστίας: να κλονιστεί η σταθερότητα, πολιτική, οικονομική και κοινωνική, που κατακτήθηκε με τεράστιους κόπους και θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό και μόνο αρκεί για να καταψηφιστεί εμφαντικά η πρόταση δυσπιστίας της δήθεν προοδευτικής αντιπολίτευσης.

Σκυλακάκης: Το άγχος Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές και η καταρράκωση του ΣΥΡΙΖΑ, έφεραν την κοινή πρόταση δυσπιστίας

Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε εξαιτίας του άγχους του κ. Ανδρουλάκη, για την πιθανότητα να είναι τρίτος στις ευρωεκλογές, και της καταρράκωσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια. Ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι βασικό χαρακτηριστικό αυτής της πρότασης δυσπιστίας είναι ότι στερείται σοβαρών εναλλακτικών προτάσεων για τη διακυβέρνηση του τόπου.

«Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, κληρονόμος ενός σημαντικού και ιστορικού, για τη Μεταπολίτευση, κόμματος, αρνείται τον καιρό αυτό το μεταρρυθμιστικό μέρος του παρελθόντος του και ο κ. Ανδρουλάκης, προφανώς έχοντας το άγχος των ευρωεκλογών και την πιθανότητα να είναι τρίτος πίσω από τον κ. Κασσελάκη, προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες με κάποια μέσα ενημέρωσης, μετατρέποντας έναν κορυφαίο κοινοβουλευτικό θεσμό, σε ένα παρακολούθημα ενός δημοσιεύματος που δεν έχει προσθέσει τίποτα καινούργιο. Μου κάνει εντύπωση δε ότι το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει και τα διαχρονικά κακώς κείμενα στον ΟΣΕ αν και κυβέρνησε και αυτό πάρα πολύ καιρό και ξέρει πώς έφτασε ο ΟΣΕ εκεί που έφτασε και πώς παραλάβαμε τον ΟΣΕ το 2019, με τις αδυναμίες που είχε όμως, γιατί πρέπει να το πούμε αυτό, η μετέπειτα διαχείριση», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Και προσέθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ, ενώ βλέπει να διαλύεται ο βασικός πολιτικός του αντίπαλος στην Κεντροαριστερά, δεν μπορεί να πάρει ούτε έναν από τους πέντε ψηφοφόρους, του έφυγαν».

Συρεγγέλα: «Εκμεταλλεύεστε μια εθνική τραγωδία εφαρμόζοντας πρακτικές που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Μακιαβέλλι»

«Εκμεταλλεύεστε μια εθνική τραγωδία εφαρμόζοντας πρακτικές που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Μακιαβέλλι», ανέφερε, απευθυνόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Μαρία Συρεγγέλα.

«Πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα και εργαλειοποιείτε τον ανθρώπινο πόνο, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη, για να είστε αρεστοί. Θα μας εξηγήσετε επιτέλους για ποια συγκάλυψη μιλάτε αφού δεν έχετε διατυπώσει καμία στοιχειοθετημένη κατηγορία ώστε να σας απαντήσει η κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Εδώ λοιπόν έχουμε μπροστά μας δύο τινά: Ή μέσα στην ταραχή σας πάτε να φρενάρετε τον εκλογικό σας κατήφορο πάνω στην υπονόμευση της επιτυχίας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ή έχουμε να κάνουμε με μία ενορχηστρωμένη επίθεση στην κυβέρνηση, τους λόγους της οποίας γνωρίζετε πολύ καλά και θα τους αποδείξει η ιστορία», τόνισε η Μαρία Συρεγγέλα.

Στο κλίμα αυτό προειδοποίησε το κόμματα που κατέθεσαν τη μομφή ότι δεν θα αφεθούν να διασύρουν το πολίτευμα στον βωμό της ψηφοθηρίας. «Δεν μπορείτε να προσβάλλετε άλλο τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Καλλιεργείτε την τοξικότητα στον δημόσιο διάλογο λόγω ανεπάρκειας πολιτικού οράματος για τη χώρα και απουσίας ουσιαστικών προτάσεων. Πενήντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν θα σας αφήσουμε να διασύρετε το πολίτευμα στον βωμό της ψηφοθηρίας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι δυσκολεύεστε να αποδεχτείτε ότι ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του καταδικάζει τις πολιτικές σας πρακτικές και επικροτεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την μεταρρυθμιστική ατζέντα που εφαρμόζει. Όμως εμείς τιμούμε την εμπιστοσύνη του λαού, και χωρίς να επαναπαυόμαστε θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της πατρίδας μας. Πάντα με πυξίδα μας την αλήθεια και τη δικαιοσύνη», είπε η βουλευτής της ΝΔ.