Latest News

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Στα χέρια του εισαγγελέα η υπόθεση για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

 Η δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, βρίσκεται στα χέρια του ποδοσφαιρικού και αθλητικού εισαγγελέα... Κώστα Σπυρόπουλου.

Ένα χρόνο μετά την έρευνα, για την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Οικονομική Αστυνομία στον ποδοσφαιρικό και αθλητικό εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος την είχε ξεκινήσει.

Η έρευνα αφορά κυρίως παιχνίδια της SL2, αλλά και της SL1, όπως προέκυψε από συνομιλίες των εμπλεκομένων, οι οποίοι παρακολουθούνταν και καταγράφονταν επί μήνες.

Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από την κατάσχεση των σκληρών δίσκων των υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων, των εμπλεκομένων προσώπων, στα σπίτια και στα γραφεία των οποίων έγινε έφοδος προ μηνών.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο τι θα κάνει ο εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος μελετάει τη δικογραφία. Εάν κρίνει ότι, τα στοιχεία επαρκούν, θα ασκήσει ποινικές διώξεις, τις οποίες - ωστόσο - είχε προαναγγείλει δημοσίως, σε επιστημονική ημερίδα, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν τα στοιχεία δεν επαρκούν ή δεν έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση, ενδέχεται να ζητήσει περαιτέρω έρευνα, ή να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Προηγήθηκαν οι ηχηρές παρεμβάσεις του ανώτατου αθλητικού και ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο, επίσπευση της έρευνας!

Η δικογραφία με τις «καυτές» συνομιλίες, που φέρονται να αποκαλύπτουν «ηχηρή» εμπλοκή τριών στελεχών ΠΑΕ, ήταν το έναυσμα, με το οποίο είχε δοθεί παραγγελία από τον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο στην Οικονομική Αστυνομία, να εισβάλλει προ μηνών σε σπίτια και επιχειρήσεις εμπλεκομένων, για να συλλέξει αποδεικτικό υλικό, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια στην Αυστρία και επεκτάθηκε σε πέντε ακόμη χώρες της Ευρώπης, όπου υπήρχαν ομάδες, που εμπλέκονταν στο κύκλωμα.