Latest News

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός έχασε δύο από τους στενότερους συνεργάτες του – Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου

 «Ναι, υπάρχει αντιπολίτευση και φέρνει αποτελέσματα όταν λειτουργεί με σοβαρότητα και στιβαρότητα, χωρίς επικοινωνιακά σόου». Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του πριν τη συνεδρίαση του ΠΣ και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας... στη Βουλή.

«Με την πρωτοβουλία που πήρα για πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο από τους στενότερούς του συνεργάτες, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επανέλαβε τα τρία ερωτήματα του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση για τα Τέμπη, τα οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στη Βουλή.

«Ποιος την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη; Αυτό το αδίστακτο χέρι, πρέπει να μάθουμε ποιο είναι. Γι’ αυτό, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο. Γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον κατώτατο μισθό, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «ο κατώτατος μισθός έπρεπε να είχε αυξηθεί καιρό τώρα. Όμως, η ονομαστική αύξηση δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια και τις ανισότητες γιατί πολύ απλά ο πληθωρισμός καλπάζει. Όταν λοιπόν αυξάνεται ο κατώτατος μισθός τα τελευταία χρόνια 20% αλλά ο πληθωρισμός στα τρόφιμα κατά 32%, καταλαβαίνετε ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια, τα καρτέλ και όσους δεν επιτρέπουν μέσα από την κερδοσκοπία και την απληστία τους να αποκλιμακωθούν οι τιμές. Η Νέα Δημοκρατία και σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα κάνει επικοινωνιακά προεκλογικά παιχνίδια».