Latest News

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο νέος κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου: Στα 830 ευρώ μεικτά - Τα καθαρά στα 706

 


Στα 830 ευρώ (μεικτά) το μήνα διαμορφώνεται από 1ης Απριλίου ο κατώτατος μισθός στη χώρα... σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Συγκεκριμένα, τα «καθαρά» θα ανέρχονται περίπου στα 706 ευρώ για εργαζόμενο χωρίς παιδιά, και θα συμπαρασύρει ακόμα τριετίες και επιδόματα.

Σήμερα, ο κατώτατος μισθός σήμερα ανέρχεται στα 780 ευρώ, δηλαδή στα 667 ευρώ καθαρά. Άρα, θα μιλάμε για μία μηνιαία αύξηση του μισθού στα -περίπου- 40 ευρώ, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η απόφαση για την τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού – η οποία συμπαρασύρει και 18 άλλα επιδόματα – ανακουφίζει τους εργαζόμενους και, ταυτόχρονα δεν θίγει τις αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ούτε προκαλεί νέες πληθωριστικές πιέσεις, επιβεβαιώνοντας, όπως είπε, τη συνετή πολιτική της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 27% από το 2019 ως και σήμερα και ενέταξε τη νέα αύξησή του στα μόνιμα μέτρα που η κυβέρνηση λαμβάνει για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, υπενθυμίζοντας ότι οι αυξήσεις αυτές θα ισχύουν και μετά το πέρασμα της εισαγόμενης ακρίβειας και οδηγούν στην επίτευξη του στόχου για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει τη μάχη της καθημερινότητας, υψώνοντας τείχη κατά της ακρίβειας και στηρίζοντας τους πιο αδύναμους και εκτίμησε ότι η πολιτική της κυβέρνησης κινείται στη σωστή κατεύθυνση, καθώς αυξάνονται οι μισθοί, η ανεργία μειώνεται, οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται και αυξάνεται η παραγωγή πλούτου στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε και στην χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή λέγοντας ότι «είχα την ευκαιρία να πω ότι δεν συγκυβερνούμε με κανέναν συμφέρον, καθένας στον ρόλο του και όλα αυτά αναδεικνύουν και τη διπλή πολιτική βαρύτητα που αποκτούν οι εκλογές του Ιουνίου».

Και πρόσθεσε: «Χρειάζονται ευρωβουλευτές με ευρωπαϊκή γραμμή αλλά ταυτόχρονα και δυνατή εθνική γραμμή. Στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα».