Latest News

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Στη φυλακή ο Youtuber Hayate για τα live σόου φρίκης - Τι υποστήριξε στην απολογία του


 Ο Youtuber, με το ψευδώνυμο Hayate, που κατηγορείται για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία έναντι αμοιβής, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγείται... στη φυλακή.

Ο 35χρονος απολογήθηκε στην ανακρίτρια για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων κατ΄επάγγελμα και κατά συρροή και της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ατόμων. Ο Youtuber παρά το πλήθος των ντοκουμέντων που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αρνήθηκε τις πράξεις που το αποδίδονται, υποστήριξε ωστόσο πως έχει μετανιώσει για τα βίντεο που μετέδωσε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 35χρονος παραδέχτηκε πως υπήρχαν άτομα με κάποιο βαθμό αναπηρίας που συμμετείχαν στα βίντεο, αλλά ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση δεν είχαν το ακαταλόγιστο. Υποστήριξε μάλιστα πως η δημοσιοποίηση των βίντεο ήταν προς όφελός τους, αφού αποκόμισαν οικονομικά οφέλη και δημοσιότητα.

ADVERTISEMENT

Είπε ακόμη πως έχει διακόψει την ανάρτηση τέτοιων βίντεο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς κατάλαβε ότι πρόκειται για λάθος. Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Youtuber εμφανίστηκαν στην ανακριτική αρχή δύο άτομα, τα οποία επίσης είχαν λάβει μέρος στα βίντεο και είχαν γίνει δέκτες αντίστοιχων συμπεριφορών έναντι αμοιβής.