Latest News

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση θα την ξεκόψει από την πραγματικότητα και την κοινωνία

 Σε μια εφ΄ όλης της ύλης αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των... ομόφυλων ζευγαριών

Ο πρώην πρωθυπουργός καταλόγισε υπερβολική αυτοπεποίθηση στην κυβέρνηση που μπορεί, όπως είπε, να την ξεκόψει από την πραγματικότητα και την κοινωνία και σχολίασε δηκτικά πως δεν γίνεται έτσι η στροφή προς το κέντρο. 

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα. Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα”, είπε και αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα ότι αποτελεί δέσμευση της παράταξης. “Ε, λοιπόν, δεν είναι δέσμευση! Ποια ακριβώς δέσμευση έχουμε αναλάβει;”, διερωτήθηκε και υποστήριξε ότι “ποτέ δεν δεσμευθήκαμε ότι θα αποδεχθούμε όλα όσα οι ΛΟΑΤΚΙ διεκδικούν ως “δικαιώματα”

Στην ομιλία του που διήρκησε 37 λεπτά απάντησε και στα κυβερνητικά στελέχη που έκαναν όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι ψηφίζοντας το νομοσχέδιο “ανήκουμε στη Δύση”, λέγοντας πως το ‘ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό, κάθε μόδα που μας έρχεται”, ενώ αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι από την τότε πλειοψηφία, μόλις 17 βουλευτές είναι σήμερα στη Βουλή. Ο Αντώνης Σαμαράς  χαρακτήρισε το νομοσχέδιο επικίνδυνο, είπε ότι συνιστά ανατροπή του οικογενειακού δικαίου που δεν αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα.

«Τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο γάμος προσφέρει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας. Δεν μιλάμε μόνο για το δικαίωμα δύο ενηλίκων, αλλά και το δικαίωμα των ανηλίκων και στους δύο γονείς. Υπάρχουν περιπτώσεις που παιδιά δεν έχουν έναν από τους δύο γονείς. Αυτές τις περιπτώσεις τις στερεί η μοίρα, όχι η Πολιτεία”, είπε και εκτίμησε ότι ανοίγει η κερκόπορτα για την υιοθέτηση του τίτλου Γονέας Ι και Γονέας ΙΙ. “Σίγουρα κάποιος θα το διεκδικήσει στα δικαστήρια. Με ποια λογική θα επιτρέψουμε την παρένθετη μητέρα στα ετερόφυλα ζευγάρια και θα την απαγορεύσουμε στα ομόφυλα; Παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια που χωρίς λόγους υγείας θα μετατρέπουν την μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο. Το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα να συμβούν αυτά που δεν προβλέπει”, είπε αναφορά με την παρένθετη μητρότητα.

Σε ότι αφορά τη θέση της Εκκλησίας υποστήριξε ότι “δεν είναι “σκοταδισμός” και “παπαδαριό” η Ελληνική Εκκλησία”. Όπως είπε, “πιστεύεις δεν πιστεύεις – εγώ πιστεύω – δεν έχεις δικαίωμα να ασχημονείς σε βάρος της Εκκλησίας. Η Πολιτεία είναι διακριτή από την Εκκλησία, ναι, είναι! Αλλά η Εκκλησία έχει αναφαίρετο δικαίωμα να λέει τη γνώμη της. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει τη γνώμη του εκτός από την Εκκλησία! Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε μίαν Εκκλησία που κράτησε όρθιο το Έθνος μας και σήμερα κρατά όρθιο τον Ελληνισμό σε ολόκληρο τον κόσμο”.