Latest News

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Χρήστος Φωτίου: Πέθανε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχος Κερατσινίου

 
Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Χρήστος Φωτίου, ύστερα από νοσηλεία του τις τελευταίες ημέρες στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Ο Χρήστος Φωτίου διετέλεσε δήμαρχος Κερατσινίου από το 1975 έως το 1978, ενώ κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών είχε εξοριστεί στη Γυάρο.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 11.30 π.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στο Νεκροταφείο του Σχιστού.

Από το 1981 έως και το 1989 ήταν βουλευτής Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ, ενώ από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο του 1986 ήταν υφυπουργός Εμπορίου. Στη συνέχεια υπήρξε ο πρώτος αιρετός νομάρχης Πειραιά (1994-98), ενώ το 1998 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

Διετέλεσε πρόεδρος του ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο) από το 2010 ως το 2013. Υπήρξε πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας ΕΣΤΙΑ Α.Ε. και της ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. (πρώην Εταιρεία Λιπασμάτων). Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Οικονόμου και πατέρας τριών παιδιών.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Με βαθύ σεβασμό και οδύνη αποχαιρετούμε τον Χρήστο Φωτίου, που τίμησε με τους αγώνες του και την πολιτική του δράση τη Δημοκρατική Παράταξη.

Μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς και στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, ο Χρήστος Φωτίου πάλεψε για την πτώση της χούντας και εξορίστηκε στη Γυάρο.

Υπηρέτησε με όραμα, εργατικότητα και αφοσίωση τους συμπολίτες του διατελώντας δήμαρχος Κερατσινίου την περίοδο 1975-1978 και πρώτος αιρετός νομάρχης Πειραιά την περίοδο 1994-1998, ενώ το 1986 ανέλαβε υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Νίνα Γ. Κασσιμάτη: «Καλό σου ταξίδι Χρήστο Φωτίου»

Τον Χρήστο Φωτίου αποχαιρέτησε μέσω ανάρτησης η Νίνα Γ. Κασσιμάτη, όπου έγραψε μεταξύ άλλων τα εξής: «Καλό σου ταξίδι Χρήστο Φωτίου, η Β’ Πειραιά και η Δημοκρατική Παράταξη κλίνουμε το γόνυ και σε αποχαιρετάμε με αγάπη, σεβασμό κι ευγνωμοσύνη».