Latest News

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Καλώς ήρθε η ανάπτυξη στον Πειραιά! - Οι επικοινωνιακές φιέστες για τα «έργα» στην περιοχή

 

Με μια αιχμηρή δήλωση υποδέχεται την πολυδιαφημισμένη αόρατη «ανάπτυξη» στον Πειραιά...

ο Γιώργος Γαβρίλης.

Ειδικότερα η δήλωση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη και Επικεφαλής της Παράταξης του Δήμου Πειραιά  «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες» είναι η εξής:


«Καλώς ήρθατε!

Το μισό υπουργικό Συμβούλιο συμμετείχε στα εγκαίνια του νέου car terminal στο Κερατσίνι απ΄ την COSCO.

Κορδέλες-φωτογραφίες-πανηγυρισμοί και όλα αυτά για το φαίνεσθαι.

Η ουσία όμως είναι διαφορετική. 

α) Ούτε ένα μέτρο δεν έχουμε μέχρι σήμερα απ΄την COSCO για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων σε βάρος της πόλης από τη μεγέθυνση του λιμανιού.

β) Η επένδυση της επέκτασης είναι μια από τις υποχρεωτικές επενδύσεις που προβλέπονται από την σύμβαση παραχώρησης από το 2016 και δεν έχει καμμία σχέση με την σημερινή κυβέρνηση.

Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχαν τότε διαφωνήσει και προσέφυγαν στο Σ.Τ.Ε. Την απόφασή μας αυτή υποστήριξε με την απουσία του από τα εγκαίνια ο Δήμαρχος Κερατσινίου Χ. Βρεττάκος και ο απερχόμενος του Περάματος Γ. Λαγουδάκης.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Τζάνειο Νοσοκομείο δηλώνοντας ότι επιτέλους τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης πιάνουν τόπο. Ποια είναι η αλήθεια; 

Το ταμείο Ανάκαμψης έχει δεκάδες δις ευρώ από τα οποία το 80% κατευθύνθηκε σε 60 μεγάλες επιχειρήσεις και ψίχουλα για δημόσιες πολιτικές και την ενίσχυση υποδομών.

Για 4 Νοσοκομεία δέσμευσαν 4 εκατομμύρια που αναλογούν 1 εκατομμύριο για κάθε Νοσοκομείο. Για ένα τέτοιο έργο ήρθε να κάνει εγκαίνια με όλα τα μέσα ενημέρωσης στα πόδια του.

Στην περίοδο 2014-2019 η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε για το Τζάνειο 4 εκ. ευρώ για την καρδιολογική κλινική και την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού ενώ το 2016-2017 εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου 7 εκ. ευρώ.


Κύριε Πρωθυπουργέ η αλήθεια είναι ότι εδώ και 5 χρόνια δεν έχετε εγκαινιάσει στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ούτε ένα σοβαρό έργο της δικής σας κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα τρώτε από τα έτοιμα και κάνετε μνημόσυνο με ξένα κόλυβα.

Σας θυμίζουμε για άλλη μια φορά τα αιτήματά μας:

  • Την υπογειοποίηση της Γραμμής του ΗΣΑΠ

  • Την επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς τα Νοσοκομεία και προς Κερατσίνι και Πέραμα

  • Την αναβάθμιση της Ψυττάλειας για την επαναχρησιμοποίηση των νερών.

  • Την ουσιαστική αναβάθμιση σε υποδομές και στελέχωση των 3 νοσοκομείων όπου βρίσκονται στα όρια των αντοχών τους.

  • Την ανάγκη απαλλοτριώσεων για την δημιουργία νέων χώρων πρασίνου επισημαίνοντας ότι στον Πειραιά έχουμε την χειρότερη σχέση ανά πολίτη – π.χ. Οικόπεδο Εθνικής στα Λιπάσματα-Λεύκα-Οικόπεδο ΟΣΕ, Στρατόπεδο Σακελίωνα κλπ.

  • Νέα Γέφυρα που θα συνδέει την οδό Σχιστού με Εθνική Οδό.


Κύριε Πρωθυπουργέ, να πεδίο δόξης λαμπρό για εγκαίνια-φωτογραφίες και πρωτοσέλιδα»

@Καλώς ήρθε η ανάπτυξη στον Πειραιά, λέμε τώρα...