Latest News

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Αφορίζει» όσους ψήφισαν το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

 

Μία εβδομάδα μετά την ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή, η μητρόπολη Πειραιώς όχι μόνο δεν αποδέχεται ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία είναι νόμος του κράτους, αλλά ζητά την ακύρωσή του και παίρνει «μέτρα» κατά των βουλευτών που ψήφισαν το... νομοσχέδιο. 

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία έγινε νόμος του κράτους με 176 «ναι», 76 «όχι» και δύο «παρών», στην ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή. Για αυτούς τους 176 βουλευτές που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο η μητρόπολη Πειραιώς αποφάσισε τη διακοπή της κοινωνίας «με ό,τι αυτό συνεπάγεται». 

Το πρωί της Πέμπτης έγινε έκτακτη ιερατική σύναξη, έπειτα από πρόσκληση του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, με θέμα «Αντιμετώπιση των συνεπειών ψηφίσεων του νόμου διά τον “γάμον” ατόμων του ίδιου φύλου», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Η ψήφιση του νόμου «αλλοιώνει και διαστρέφει την ανθρωπολογία και τη φυσιολογία της δημιουργίας του Θεού» και «αποπειράται βλασφήμως να ακυρώσει τον θείο Νόμο», κατ’ επιταγήν της «woke ατζέντας», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ακόμα, η μητρόπολη Πειραιώς κατηγορεί αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο ότι «περιφρόνησαν τον θείο Νόμο», επομένως «αποδεικνύονται υπαιτίως ως συνεργοί του “αρχεκάκου όφεως” στην απομείωση του έργου της σωτηρίας και του ευαγγελικού μηνύματος» και «οικειοθελώς έχουν εκπέσει της χριστιανικής τους ιδιότητας». Έτσι η μετ’ αυτών κοινωνία «εγκυμονεί τον κίνδυνο, για τους ασθενέστερους, αλλοιώσεως της πίστης και ακυρώσεως του έργου της Εκκλησίας». 

Για αυτούς τους λόγους, η μητρόπολη Πειραιώς ανακοίνωσε ότι «διακόπτουμε την κοινωνία μας με τους ψηφίσαντας εναντίον του θείου Νόμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» και δεν θα τους προσκαλεί σε εκδηλώσεις των ενοριών της, μέχρι «της εμπράκτου μεταμελείας των διά της ακυρώσεως διά του εθνικού κοινοβουλίου του αισχίστου αυτού νομοθετήματος».