Latest News

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ: Όσοι ψηφίσουν τον γάμο ομοφυλόφιλων να μην ξαναέρθουν στις εκκλησίες

 
Όποιος είναι ενεργός ομοφυλόφιλος αμαρτάνει θανασίμως και θέτει τον εαυτό του εκτός της Εκκλησίας,  υποστήριξε ο Μητροπολίτης Πειραιά που προχώρησε σε ένα σκοταδιστικό παραλήρημα με αφορμή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Σεραφείμ έστειλε τελεσίγραφο και σε όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο λέγοντάς τους να μην εμφανιστούν στις εκκλησίες γιατί είναι πολέμιοι της Εκκλησίας.

«Η κυβέρνηση νομοθετεί την απενοχοποίηση της ομοφυλοφιλίας και του κακού. Το κάνουν θεσμό δικαίου και αυτό για την εκκλησία έχει συνέπειες», είπε και πρόσθεσε πως «όσοι το ψηφίσουν δεν μπορούν να παραμείνουν μέλη της εκκλησίας». «Δεν μπορούν να έρχονται στις εκκλησίες, από μόνοι τους έχουν εκπέσει από την Εκκλησία», τόνισε.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του, ο Μητροπολίτης στράφηκε κατά των ομοφυλόφιλων τους οποίους κατηγόρησε για «θανάσιμη αμαρτία από το νόμο του Θεού». «Ο ομοφυλόφιλος αμαρτάνει θανασίμως και θα πρέπει να μετανοήσει», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να είναι χριστιανοί». «Η εκκλησία έχει ένα ήθος, ένα δόγμα, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει και να λέει πως είναι στην εκκλησία».

Στα πολλά που ισχυρίστηκε σε παροξυσμό, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ υποστήριξε ακόμη πως η ομοφυλοφιλία «αυξάνει την πιθανότητα για τον καρκίνο», ενώ από την Παλαιά Διαθήκη τα «Σόδομα» καταστράφηκαν από τον Θεό. Είπε ακόμη πως «πέφτει πολύ χρήμα στην ομοφυλοφιλική ατζέντα». «Στις ΗΠΑ», δήλωσε, «δόθηκαν από την κυβέρνηση 4 δισεκατομμύρια δολάρια, μόνο πέρυσι, ώστε να προωθηθεί η ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα διεθνώς, μόνο στον χριστιανικό κόσμο».

«Δεν μπορείς να είσαι ομοφυλόφιλος και μέλος της Εκκλησίας», είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στο χώρο της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς απάντησε πως «όλα αυτά είναι συκοφαντίες».

 

Τέλος ερωτηθείς για το θέμα της βάφτισης υποστήριξε πως τα παιδιά μιας οικογένειας ομοφυλόφιλων δεν θα πρέπει να βαφτίζονται για τρεις λόγους: Πρώτον, είπε, «επειδή ελλείπει η πίστη των κηδεμόνων που σύμφωνα με την εκκλησία αναπληρώνει την ελλείπουσα πίστη του νηπίου».

Δεύτερος, συνέχισε, «ο ιερέας πρέπει να συμπράξει στη βάφτιση και με αυτόν τον τρόπο θα υποχρεωθεί να αναγνωρίσει τον γάμο των ομοφυλόφιλων». Και τρίτον, συμπλήρωσε, «από αγάπη προς τα παιδιά δεν θα πρέπει να τα βαφτίζουμε γιατί με αυτόν τον τρόπο απενοχοποιούμε τις πράξεις των κηδεμόνων τους».

«Δεν θα καταλάβουν (σ.σ. τα παιδιά) ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια αμαρτωλή και κακή πράξη και τελικά θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλοι. Μη βαφτίζοντας τα τους λέμε πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους δεν είναι σωστό, δεν είναι ορθό, δεν είναι ανθρωπολογικά σωστό, ούτε δέον κατά Θεόν», είπε και κατέληξε:

«Ο ερωτισμός είναι ένας: Άνδρας – γυναίκα. Ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει είναι μια άτεχνη απομίμηση του ετέρου ρόλου. Έχουμε έναν άνδρα που κάνει τη γυναίκα και μια γυναίκα που κάνει τον άνδρα και αυτό έρχεται και το θεσμοθετεί η πολιτεία. Τι να πω λυπούμαι για την ανθρώπινη έκπτωση. Τίποτα άλλο. Μιλάμε για μια τραγωδία. Έλεος».