Latest News

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τον τραυματισμό του αστυνομικού - Έρευνα για εγκληματική οργάνωση



 Έρευνα για εγκληματική οργάνωση, πίσω από τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού και τα άγρια επεισόδια στου Ρέντη... ξεκίνησε ο Άρειος Πάγος.

Με παραγγελία της Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, δόθηκε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, να διενεργήσει έρευνα, για βαριά αδικήματα, όπως: εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στην παραγγελία της, η ανώτατη εισαγγελέας αναφέρει:

Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Παραμένουν στο Αλλοδαπών οι 424 προσαχθέντες του Ρέντη 

Παραμένουν στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, οι προσαχθέντες από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Βρίσκονται στα χέρια της ΕΛΑΣ από το βράδυ της Πέμπτης, συμπληρώνοντας ένα 12ωρο υπό κράτηση, με τις διαδικασίες να προχωρούν αργά επί την επίβλεψη εισαγγελέως.

Από τα ξημερώματα στην Πέτρου Ράλλη, βρίσκονται δεκάδες συγκεντρωμένοι, ανάμεσά τους και γονείς, περιμένοντας να μάθουν τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα 424 άτομα βρίσκονται και ανήλικοι. Προχώρησαν για λίγη ώρα στο κλείσιμο της οδού, διαμαρτυρόμενοι για όσα έγιναν χθες, αλλά για την ελλιπή ενημέρωση.

Οι προσαχθέντες παραμένουν στο Αλλοδαπών μέχρι αυτή την ώρα και εξετάζονται ένας - ένας.

Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό και τις προσαγωγές, ανέφερε πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και οι δράστες που τραυμάτισαν σοβαρά με φωτοβολίδα τον 31χρονο αστυνομικό.

Στο δελτίο Τύπου ανέφεραν πως οι «χούλιγκαν» βγήκαν από το γήπεδο, έκαναν την επίθεση και επέστρεψαν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ανάμεσα οι ενδείξεις βασίζονται σε μαρτυρίες που έχουν, αλλά και στο γεγονός πως κάποιοι έβαλαν φωτιά στις τουαλέτες του γηπέδου, την ώρα κρατούνταν στο προαύλιο χώρο του «Μελίνα Μερκούρη». Οι αρχές ερμηνεύουν το περιστατικό ως προσπάθεια διαφυγής των δραστών, καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Η φωτιά δεν πήρε έκταση.