Latest News

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Επαμεινώνδας Κωστέας: Συγκίνηση στην τελετή απόδοσης τιμών στο Πεντάγωνο για τον επισμηναγό

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η τελετή απόδοσης τιμών που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Παπάγου στη μνήμη του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος... στην Καλαμάτα.

Στις 7:30 το πρωί κατά την έπαρση της σημαίας στο στρατόπεδο Παπάγου, έγινε τελετή απόδοσης τιμών παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασας.

Στις 11 το πρωί θα γίνει η κηδεία του πιλότου στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του δήμου Δυτικής Μάνης.

Ο Επαμεινώνδας Κωστέας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης με εκπαιδευτικό αεροσκάφος μπροστά στα μάτια των παιδιών και της συζύγου του κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Τραγική ειρωνεία ήταν ότι επρόκειτο για την τελευταία πτήση με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2Ε Buckeye, καθώς θα συνέχιζε στα Τ6.

Φως στα αίτια της τραγωδίας, προσπαθούν να ρίξουν, εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκλονίζει ο πατέρας του

«Προχθές μου είπε "πατέρα αύριο κάνω την τελευταία του πτήση", αλλά ήθελε με το Τ2, όχι της ζωής του» δήλωσε συγκλονισμένος ο πατέρας του. Σύμφωνα με τον ίδιο «για 10 δευτερόλεπτα ή θα προσγειωνόταν ή θα έκανε εκτόξευση. Τον πούλησε η αγάπη του για τα αεροπλάνα. Ήταν μια γιορτή το φινάλε του Τ2».

Όπως είπε ο πατέρας του άτυχου επισμηναγού ο 40χρονος πιλότος «είχε πει ότι ερχόταν για προσγείωση, ήταν σε τροχιά προσγείωσης και άρχισαν να φεύγουν κομμάτια».

Μιλώντας εμφανώς συγκινημένος για τον γιο του, ο πατέρας του επισμηναγού Κωστέα πρόσθεσε: «Ήταν περήφανος για τη δουλειά του, ήθελε να πετάει. Το σήκωνε στα 35.000 πόδια και το δούλευε στα κόκκινα. Μου έλεγε πατέρα μην φοβάσαι είναι παλιά αεροπλάνα, αλλά είναι αξιόπιστα ακόμα και τα πετάμε. Ήταν ο ήρωάς μου, ήταν το αστεράκι μου και το έχασα».