Latest News

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Γιατί να την αφήσω;» είπε αμετανόητος ο 71χρονος που σκότωσε την 43χρονη Γεωργία - Ετοιμαζόταν να φύγει εκτός Αττικής


 Ψυχρός, κυνικός, συνειδητοποιημένος. Με αυτές τις λέξεις θα μπορούσε να περιγραφεί ο 71χρονος καθ΄ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 43χρονης Γεωργίας στη Σαλαμίνα, ο οποίος συνελήφθη χθες Τρίτη (5/12) στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της...
Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά.


Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο 71χρονος, ο οποίος είναι οδηγός σε σχολικό και διατηρούσε σχέση με το θύμα τα τελευταία επτά χρόνια, ούτε έδειξε κάποιο ίχνος μεταμέλειας για την αποτρόπαια πράξη του, ούτε «μάσησε» τα λόγια του όταν βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών.

salamina-512
Το σπίτι που εντοπίστηκε νεκρή η 43χρονη


Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι λίγες μέρες πριν το φονικό έπιασε την 43χρονη με άλλον άνδρα, κάτι που, όπως είπε, δεν μπόρεσε να αποδεχθεί και αποφάσισε να την σκοτώσει. «Την έπιασα με άλλον, τρελάθηκα και αποφάσισα να την σκοτώσω» υποστήριξε.

Στην ερώτηση γιατί δεν επέλεξε να την αφήσει αντί να κάνει φόνο, ο άνδρας απάντησε «γιατί να την αφήσω; Μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί να με κερατώσει;. Πώς μου το έκανε αυτό;», προσθέτοντας πως ένιωσε προδομένος από τις πράξεις της.

salamina-f-2__2_
Τα τζάμια έσπασαν από τους πυροβολισμούς
salamina-f-2__1_


Όσον αφορά στο όπλο του εγκλήματος, μία καραμπίνα την οποία κατείχε παράνομα, ο 71χρονος υποστήριξε ότι την προμηθεύτηκε από έναν Αλβανό ο οποίος δουλεύει σε λαϊκή του νησιού.

Η κακοποίηση και η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες, ο 71χρονος κακοποιούσε τη γυναίκα συχνά, ενώ είχε φθάσει ακόμη και στο σημείο να της σπάσει το πόδι.

Την περασμένη Παρασκευή και ενώ είχε μάθει, όπως είπε, ότι η 43χρονη είχε σχέση με κάποιον άλλον, την χτύπησε, την απείλησε και την έβρισε, ενώ παράλληλα της άρπαξε το κινητό καθώς και το αυτοκίνητό της, και εξαφανίστηκε.

Την επόμενη ημέρα η γυναίκα τον κατήγγειλε στην Αστυνομία και προκειμένου να γλιτώσει από τα χέρια του, κατέφυγε στο πατρικό της σπίτι μαζί με τον 15χρονο γιο της. Παράλληλα εγκατέστησε στο κινητό της την εφαρμογή panic button την οποία ωστόσο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει ποτέ καθώς το πρωί της Τρίτης ο δράστης της έστησε ενέδρα και την πυροβόλησε από την αυλή του σπιτιού με τις σφαίρες να διαπερνούν τα τζάμια της εξώπορτας και να την βρίσκουν στην κοιλιά και στον θώρακα τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

salamina-sk
Το σημείο που δολοφονήθηκε η γυναίκα


Η σύλληψη στο Κερατσίνι


Ο 71χρονος εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στα «Γαριδάδικα», μεταξύ Δραπετσώνας και Κερατσινίου, την ώρα που αναζητούσε καταφύγιο.

Αυτό που τον «πρόδωσε» ήταν το στίγμα του κινητού του το οποίο «έδειξε» τη θέση του. Αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή, και μετά από έρευνα, τον εντόπισαν, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο 71χρονος εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος, ενώ δίπλα του βρισκόταν η καραμπίνα με την οποία της πήρε τη ζωή καθώς και κάποια ρούχα, στοιχείο που δείχνει ότι ετοιμαζόταν να φύγει εκτός Αττικής.