Latest News

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: Στο στόχαστρο ο καθοδηγητής μαζί με 45 άτομα – Εξετάζονται κινητά, αποτυπώματα και DNA



Νέα πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών για την επίθεση που δέχθηκε με ναυτική φωτοβολίδα αστυνομικός στα επεισόδια... στου Ρέντη.

Μετά τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων στα οποία οι ερευνητές εντόπισαν σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας αποτυπώματα, ίχνη πυρίτιδας και DNA του 16χρονου αδερφού του 18χρονου δράστη, ένα ακόμη πρόσωπο μπαίνει το μικροσκόπιο των ερευνών.

Την ίδια στιγμή ήρθε στο φως η κατάθεση του αδερφού του 18χρονου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε για συμμετοχή στα επεισόδια. Ειδικότερα, ο νεαρός στη συμπληρωματική του κατάθεση υποστήριξε στις αρχές ότι έπιασε φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσε.

«Την στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια, κάποιος που δεν γνωρίζω μου έδωσε μια φωτοβολίδα. Ρώτησα τι είναι και μου ειπε πάμε να την πετάξουμε. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο» ανέφερε ο 16χρονος.

Η έρευνα έδειξε ότι πάνω σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας βρέθηκαν:

  • Το DNA του από ιδρώτα
  • Αποτύπωμα
  • Κατάλοιπα πυρίτιδας.

Παράλληλα, πυρίτιδα βρέθηκε και στον 26χρονο μάνατζερ γνωστού τράπερ που έχει καταθέσει ήδη στις αρχές υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν στα επεισόδια. Ο 26χρονος αφού κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν προκειμένου να ομολογήσει, κάτι που αρνείται η αστυνομία, τώρα καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές.

Στο μικροσκόπιο 45 άτομα

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν συνεχώς και νέα άτομα. Ειδικότερα,  στον κατάλογο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 45 ονόματα. Ο κατάλογος έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και μάλιστα οι αστυνομικοί ζητούν αυτά τα ονόματα να εξεταστούν για DNA, αποτυπώματα και πυρίτιδα και αν ταυτοποιείται με τα κατασχεμένα αντικείμενα που έχουν οι αρχές στα χέρια τους.

Τα 45 άτομα ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες και που έχουν δώσει DNA και αποτυπώματα αλλά και ότι έχουν απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις βίας και παλιότερα.Παράλληλα, έχουν προχωρήσει και οι ταυτοποιήσεις ατόμων που βρίσκονται στις κερκίδες από βιντεοληπτικό υλικό. Μάλιστα οι αρχές έχουν ανοίξει και παλιότερες υποθέσεις χουλιγκανισμού που έχουν μείνει ορφανές.

Στις φυλακές Αυλώνας ο 18χρονος

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα και δεν αποκλείεται να κληθεί για συμπληρωματική απολογία μόλις προκύψουν νέα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών, ενώ όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις από αστυνομικές πηγές, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται σημαντικός αριθμός συλλήψεων.