Latest News

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της 43χρονης - Είχε πάει για καφέ στο Κερατσίνι!

 Συνελήφθη ο ύποπτος για την άγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα, ο οποίος είχε διαφύγει από το σημείο χρησιμοποιώντας το όχημα της 43χρονης που σκότωσε, πυροβολώντας από το τζάμι...
της εξώπορτας.

Οι Αρχές συνέλαβαν τον δράστη στο Κερατσίνι, όπου πριν είχε πάει για καφέ, ενώ εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο της 43χρονης. 

Ο 71χρονος μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά.

Με την κοινωνία στη Σαλαμίνα από την γυναικοκτονία να βρίσκεται ακόμη υπό σοκ, αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι ο 71χρονος φερόμενος ως δράστης είχε καταγγελθεί από την 43χρονη για ενδοοικογενειακή βία τόσο σε βάρος της, όσο και σε βάρος του 15χρονου παιδιού της.

Μιλώντας στον Alpha, ο πρώην σύζυγος της 43χρονης και πατέρας του 15χρονου σήμερα παιδιού που επίσης κακοποίησε ο φερόμενος ως δράστης αποκάλυψε: «Έχει φάσμα αυτισμού ο γιος μου, δεν μιλάει και καλά».

Όπως είπε, είχαν χωρίσει εδώ και 4 χρόνια με το θύμα, η οποία συζούσε με κάποιον εκεί. «Εγώ πήγαινα και έπαιρνα το παιδί μου από το σπίτι όπου συζούσε και το επέστρεφα εκεί. Τα Σαββατοκύριακα όλα το είχα εγώ το παιδί. Τώρα δύο φορές το πήρα από τη γιαγιά του».

Η μητέρα του θύματος του είπε ότι η 43χρονη είχε πάει στο πατρικό, το παιδί τους πήγε με ταξί στο σχολείο και εκείνος πήγε στο σπίτι και την πυροβόλησε στο πατρικό της.

Ο πρώην σύζυγος του θύματος αποκάλυψε ότι είχε γνωρίζει τον φερόμενο ως δράστη. «Δεν μου είχε δώσει και την καλύτερη εικόνα, αλλά δεν είχαμε και πολλά πολλά. Εγώ ήθελα να απομακρύνω το παιδί μου». Για τον 71χρονο μάλιστα είπε ότι «ήταν οδηγός σε βανάκια που έπαιρνε παιδάκια και τα πήγαινε στο σχολείο και εκεί γνωρίστηκαν με την πρώην σύζυγό μου, είχε μπει συνοδηγός».

Της είχε σπάσει το πόδι, βρέθηκε νεκρή με γύψο

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό,  το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου η γυναίκα είχε καταφύγει στην Αστυνομία λέγοντας ότι ο 71χρονος χτύπησε την ίδια και το 15χρονο παιδί, και μετά πήρε το κινητό της για να μην μπορεί να ειδοποιήσει την αστυνομία. Επίσης, της πήρε και το αυτοκίνητο και έφυγε, αφήνοντάς τη με κατάγματα στο πόδι.

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι ο σύντροφός της τη χτύπησε με τόση δύναμη που της έσπασε το πόδι.

Όταν οι αστυνομικοί τη βρήκαν νεκρή, με τραύματα από σφαίρες στην κοιλιά και το στήθος, η γυναίκα είχε ακόμη τον γύψο στο πόδι.

Ενέδρα είχε στήσει ο σύντροφός της

Ο 71χρονος φερόμενος ως δράστης έστησε ενέδρα στο σπίτι της μητέρας της 43χρονης με σκοπό να την σκοτώσει και θεωρείται σχεδόν βέβαιο για τους αστυνομικούς ότι μετά την γυναικοκτονία έφυγε από την Σαλαμίνα. Η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τον δράστη.

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται το σημείο από το οποίο πιθανολογείται ότι ο 71χρονος σύντροφός της πυροβόλησε την γυναίκα.

Στο βίντεο απεικονίζεται το σπίτι όπου έγινε το στυγερό έγκλημα. Μέσα από το σπασμένο από τη σφαίρα τζαμάκι φαίνονται τα αίματα, αλλά και το πι που χρησιμοποιούσε η 43χρονη τις τελευταίες ημέρες, διότι από τον σοβαρότατο ξυλοδαρμό που υπέστη είχε υποστεί κάταγμα στο δεξί πόδι.

Η ΕΛΑΣ εντόπισε την γυναίκα νεκρή στο εσωτερικό του πατρικού σπιτιού της, σε μια λίμνη αίματος. Βρέθηκαν δύο κάλυκες, ενώ η γυναίκα φέρει δύο τραύματα, ένα στην κοιλιακή χώρα και ένα στον θώρακα.

Φαίνεται επίσης ότι η  γυναίκα δεν πρόλαβε να πατήσει το panic button, αλλά και το γεγονός ότι ο δράστης δεν ήταν καν μέσα στο σπίτι της όταν την σκότωσε. Οι αρχές εξετάζουν το σενάριο να της είχε στήσει καρτέρι. Δηλαδή να της χτύπησε την πόρτα, να έφθασε ως εκεί η γυναίκα και να την πυροβόλησε πίσω από την εξώπορτα, από το τζαμάκι.

Η 43χρονη είχε φύγει από το σπίτι όπου ζούσε με τον 71χρονο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 43χρονη παρουσιάσθηκε στο Α.Τ. Σαλαμίνας, στις 2 Δεκεμβρίου και υπέβαλλε έγκληση σε βάρος του 71χρονου συντρόφου της, για παράβαση του νόμου «περί ενδοοικογενειακής βίας» και περί «εξύβρισης».

Σύμφωνα με την ίδια, εντός της οικίας τους, ο εν λόγω άνδρας προκάλεσε σωματικές βλάβες, απείλησε και εξύβρισε την σύντροφό του, ενώ πήρε τόσο το κινητό τηλέφωνο όσο και το κινητό της παθούσας.

Στην 43χρονη έγινε ιατροδικαστική εξέταση και ο δράστης αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε από τις Αρχές εντός των ορίων του αυτοφώρου. Ο δράστης αναζητήθηκε στις τόσο στο σπίτι του όσο και σε μέρη του νησιού που σύχναζε.

Οι αστυνομικοί την παρότρυναν και της χορήγησαν το λεγόμενο panic button, ενώ της συνέστησαν να φύγει από το σπίτι που ζούσε μαζί του.

Έτσι η 43χρονη από εκείνη τη μέρα ζούσε με τη μητέρα της. Σήμερα, όμως, το πρωί ο δράστης πήγε με όπλο στο σπίτι αυτό, χτύπησε το κουδούνι και μόλις είδε την κοπέλα από το τζάμι της πόρτας πυροβόλησε με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Το θύμα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει.

Μάστιγα και το 2023 οι γυναικοκτονίες- Σοκαριστικά στοιχεία για ενδοοικογενειακή βία

Η ιστορία της 43χρονης γυναίκας από τη Σαλαμίνα δεν είναι η μοναδική. Mόνο το πρώτο τετράμηνο του 2023 είχαν καταγραφεί από την Αστυνομία 3.100 περιστατικά βίας σε όλη την Ελλάδα, όταν μόνο το1 στα 40 περιστατικά τελικά καταγγέλλεται. Πριν τελειώσει το 2023, 9 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από τον νυν ή πρώην σύντροφο τους ή κάποιο άντρα. Σε έρευνα της έκθεσης GSNI, το 26% των γυναικών άνω των 15 ετών έχουν υποστεί βία από τον σύντροφό τους. 

Χαρακτηριστικά από την έρευνα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (MIIR) δείχνουν ότι το 2021 η Ελλάδα είχε καταγράψει αύξηση 187,5% στις γυναικοκτονίες, που ήταν η υψηλότερη στην Ευρώπη.

Θλιβερά είναι και τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το 25% των ερωτηθέντων εκφράζει την άποψη ότι είναι δικαιολογημένο ένας άνδρας να χτυπάει τη γυναίκα του.

Την ίδια ώρα στην έκθεση του ΟΗΕ αναφέρεται ότι ο αριθμός των γυναικών και των κοριτσιών που δολοφονήθηκαν παγκοσμίως το 2022 έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών.

Περίπου 89.000 γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν σκόπιμα πέρυσι, ανέφεραν η UN Women που καλύπτει τα γυναικεία ζητήματα και η UNODC που είναι υπεύθυνη για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος.