Latest News

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: «Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ φωτοβολίδα – Ηθελα να την πετάξω ψηλά» λέει στην απολογία του ο 18χρονος

Συντετριμμένος εμφανίζεται στην απολογία του 18χρονου που κατηγορείται ότι τραυμάτισε με ναυτική φωτοβολίδα τον αστυνομικό στον Ρέντη ο οποίος δίνει μάχη για τη... ζωή του.

Η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει πολλές ώρες ωστόσο σε διακοπή που έγινε -για τυπικούς λόγους – φαίνεται ότι διέρρευσαν πληροφορίες αναφορικά με το τι υποστηρίζει ο 18χρονος.

Ο 18χρονος που παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στα επεισόδια αρχικά δήλωσε συντετριμμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του αστυνομικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 18χρονος είπε στον ανακριτή πως σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα ψηλά και προς τα επάνω ωστόσο δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι αυτό και το αποτέλεσμα ήταν εκείνη να φύγει προς τα κάτω.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Action24, ο νεαρός κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα με το οποίο ισχυρίζεται πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει ή να σκοτώσει κάποιον και πως η δική του φωτοβολίδα έσκασε σε απόσταση 10 μέτρων από εκείνον. Δεδομένου ότι ο αστυνομικός βρισκόταν στα 70 μέτρα, αν ο 31χρονος χτυπήθηκε από τη δική του βολή, η φωτοβολίδα θα πρέπει να εξοστρακίστηκε, εξέλιξη που ο 18χρονος υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να προβλέψει.

Ο 18χρονος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιμένει στον ισχυρισμό πως δεν δύναται να γνωρίζει εάν η ναυτική φωτοβολίδα που έριξε αυτός κατά της διμοιρίας ήταν εκείνη που τελικά χτύπησε τον αστυνομικό καθώς όπως περιγράφεται και από στις καταθέσεις των αστυνομικών το σκηνικό ήταν πολεμικό και έπεσαν πολλές φωτοβολίδες και από άλλα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Ωστόσο ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να αποδειχθεί αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.