Latest News

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Το πλοίο της Ειρήνης στον Πειραιά: Ανάρτηση τεράστιου πανό με σύνθημα: Σταματήστε να σκοτώνετε τη Γάζα!


Ακόμα μία φορά, τα τελευταία τριάντα χρόνια, το εξ Ιαπωνίας προερχόμενο Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat) καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιώντας το παγκόσμιο ταξίδι του, με χίλιους οκτακόσιους επιβάτες.

 Σταματήστε να σκοτώνετε τη Γάζα! 

Ανάρτηση τεράστιου πανό στο Πλοίο της Ειρήνης

● Το Peace Boat θα ανυψώσει ένα 30m x 5m  πανό με σύνθημα Stop Killing Gaza στο «Πλοίο της Ειρήνης»

● Το πανό θα εμφανίζεται κατά την παρουσία του Peace Boat στα λιμάνια Πειραιά (3 Νοεμβρίου), Κωνσταντινούπολη (5 Νοεμβρίου) και Port Said (8-9 Νοεμβρίου)

● Το σκάφος Peace Boat «Pacific World» είναι ένα επιβατηγό πλοίο 77.000 τόνων, που μεταφέρει 1800 άτομα 

Κατά τη διάρκεια της 115ης κρουαζιέρας του «Πλοίου της Ειρήνης» σε όλο τον κόσμο, ένα μεγάλο πανό θα αναρτηθεί στο Pacific World σαν έκκληση για ειρήνη στη Γάζα, όταν το πλοίο προσεγγίζει στον Πειραιά (Ελλάδα) στις 3 Νοεμβρίου, Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) στις 5 Νοεμβρίου και Port Said (Αίγυπτο) στις 8 και 9 Νοεμβρίου.

Το Peace Boat καταδικάζει σθεναρά τη δολοφονία αμάχων και την κράτηση ομήρων από τη Χαμάς. Ζητούν την άμεση απελευθέρωση των ομήρων. 

Ωστόσο, ο ουσιαστικά αδιάκριτος βομβαρδισμός της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, σχολείων και κτιρίων κατοικιών και ο περιορισμός του νερού, των τροφίμων, των καυσίμων και της βοήθειας παραβιάζει σαφώς το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Απευθύνουμε έκκληση στον κόσμο για άμεση κατάπαυση του πυρός, άμεση προμήθεια βασικών αγαθών και υπηρεσιών  ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Μέλη της Παλαιστινιακής κοινότητας και τοπικές οργανώσεις θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά κατά τον ελλιμενισμό του πλοίου για να συμμετάσχουν στην έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Οι δημοσιογράφοι από όλα τα ΜΜΕ καλούνται να παραστούν στο λιμάνι.

Ιστορικό: 

Το Peace Boat είναι μια ΜΚΟ με έδρα την Ιαπωνία που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με εκπαιδευτικά προγράμματα και ταξίδια για την προώθηση της ειρήνης και της βιωσιμότητας. Από τη δεκαετία του 1990, το Peace Boat έχει επισκεφθεί πολλά φορές Παλαιστίνη και Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας, όπου πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα ανταλλαγών, καθώς και προσκλήθηκαν νέοι και από τις δύο χώρες επί του σκάφους να συμμετάσχουν σε διάλογο για την ειρηνική συνύπαρξη.


Λεπτομέρειες για την επίσκεψη στο λιμάνι:

■ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΕΛΛΑΔΑ 

- Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 10:00.

Πύλη στο λιμάνι Πειραιώς CruiseTerminal Gate E12

 - Απαιτείται από τις λιμενικές αρχές εγγραφή εκ των προτέρων για την είσοδο στο λιμάνι και δόθηκε προθεσμία εγγραφών η 1 Νοεμβρίου , 5μμ

Στείλτε στο karen@ecoship-pb.com 

- Πλήρες όνομα όπως αναγράφεται στο έγγραφο ταυτότητας

- Τύπος εγγράφου ταυτότητας (Δελτίο ταυτότητας/διαβατήριο κ.λπ.)

- Αριθμός εγγράφου ταυτότητας

- Ημερομηνία γέννησης


Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

πρόεδρος του ελληνικού κλάδου της IPPNW

6946068777