Latest News

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ για τους γαλάζιους υποψήφιους τον β’ γύρο στο Πέραμα – Άλλον στηρίζει η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη κι άλλον ο απερχόμενος δημάρχος


 Σφοδρή κόντρα ξέσπασε στο Πέραμα μεταξύ του απερχόμενου Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Λαγουδάκη και της βουλευτού του κόμματος στη Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη...

Αφορμή και αιτία η γραμμή που έδωσε η βουλευτής για την σημερινή κάλπη του β’ γύρου, υπέρ του Γιάννη Λαγουδάκου, υποψηφίου προερχόμενου από την δεξιά όπως φυσικά και άλλος συνυποψήφιος του. .

Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα είναι αυτή της μη στήριξης σε κανέναν από τους δύο υποψηφίους του Β’ γύρου καθώς και οι δύο προέρχονται από τη δεξιά: από τη μία ο Γιάννης Λαγουδάκος με την παράταξη «Πέραμα όλοι μαζί» ο οποίος έχει το προβάδισμα και από την άλλη ο Δημήτρης Γκανάς με την παράταξη «Δύναμη Ευθύνης».

Η Νίνα Κασιμάτη ωστόσο επέλεξε να «σπάσει» τη γραμμή στηρίζοντας τον πρώτο, και μάλιστα τον χαρακτηρίζει δημοκρατική και προοδευτική επιλογή, με το αιτιολογικό ότι δε νίπτει τας χείρας της απέναντι στην στοχοποίησή του από τους «Σπαρτιάτες» των οποίων η ψήφος στην περιοχή φαίνεται να κατευθύνεται στον κ. Γκανά.

Λαγουδάκης: Απαράδεκτη ενέργεια, προσωπική της επιλογή

Σε δήλωσή του ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης («Μαζί για την ανατροπή»), που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύει την τοποθέτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη από κάθε άποψη». Ειδικότερα, την εγκαλεί πως «ξεπερνώντας κάθε όριο αλαζονείας και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, παρέχει ανοιχτά στήριξη (και όχι μόνο) στον υποψήφιο της ΝΔ στο Δήμο Περάματος και κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον συνδυασμό του Γιάννη Λαγουδάκου, η καταστροφική θητεία του οποίου είναι γνωστή στο Πέραμα λόγω της υπερχρέωσης και του υπερδανεισμούΚαμία αντίστοιχη ανακοίνωση δεν έκανε όμως για να στηρίξει στις εκλογές τον δικό μας συνδυασμό που ξεχρέωσε το Δήμο και τον παραδίδει με οικονομικό απόθεμα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τον παρέλαβε καταχρεωμένο, με ταμείο μόλις 2.200 ευρώ και χωρίς χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι».

Και συνεχίζει: «Η σημερινή πρωτοβουλία της Νίνας Κασιμάτη να στηρίξει ανοιχτά το συγκεκριμένο συνδυασμό,  όταν η παράταξή μας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση ότι δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο στον δεύτερο γύρο, αποτελεί προσωπική και μόνο επιλογή της και ενέργεια πρωτόγνωρα απαράδεκτη.

Θα ήταν από κάθε άποψη για γέλια εάν ως πολιτικό γεγονός δεν ήταν τόσο τραγικό. Η συγκεκριμένη κυρία ανάλωσε όλο τον προεκλογικό βουλευτικό της χρόνο για να πείσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να την ψηφίσουν με μονοσταυρία (για το καλό του κόμματος). Στο Δήμο Σαλαμίνας στις δημοτικές εκλογές υποστήριξε την επίσης υποψήφια της ΝΔ και Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ Μπόγρη».

Κασιμάτη: «Οι στρατηγοί της ήττας μου επιτίθενται σκαιά επειδή προσπαθώ να αποτρέψω την επιρροή των Σπαρτιατών στο Πέραμα»

Στην ανάρτησή της μερικές ώρες νωρίτερα, το Σάββατο, η Νίνα Κασιμάτη, σημείωνε τα εξής:

«Προσδοκώ να δω να επαναλειτουργεί το ολυμπιακών διαστάσεων Κολυμβητήριο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ προς όφελος των παιδιών και όλων των πολιτών του Περάματος, που στερούνται αυτόν τον πόρο άθλησης, κοινωνικοποίησης και υγείας για πάνω από 15 χρόνια!

Γι’ αυτό στον β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών στηρίζω για Δήμαρχο Περάματος τον προοδευτικό και δημοκρατικό ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥΔΑΚΟ.

Πάνω από όλα όμως γιατί τον έχει στοχοποιήσει το μπλοκ των «Σπαρτιατών». Στο Πέραμα δεν θα περάσει ο φασισμός.

Όλες και όλοι αύριο προσερχόμαστε στις κάλπες.

Συμμετέχουμε-Δεν απέχουμε!».

Επανερχόμενη μετά την δήλωση του Γιάννη Λαγουδάκη και τα όσα κατήγγειλε εις βάρος της , απαντά σε όσους της επιτίθενται «σκαιά», απευθύνοντας τον χαρακτηρισμό «τοπικοί στρατηγοί της συντριπτικής ήττας, που λειτουργούσαν ως παραρτήματα των κεντρικών στρατηγών της συντριπτικής ήττας». Δηλώνει ακόμα ότι η ίδια ανέλαβε το δημοκρατικό της καθήκον να αποτρέψει στο μέτρο των δυνάμεών της, την επιρροή των Σπαρτιατών στο Δήμο Περάματος». Τέλος, καλεί σε υπερψήφιση των Χάρη ΔούκαΣτέλιου Αγγελούδη και Κώστα Πελετίδη στους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας.

Αναλυτικά η νεότερη ανάρτησή της απάντηση στον Γιάννη Λαγουδάκη:

«Με τους τοπικούς στρατηγούς της συντριπτικής ήττας, που λειτουργούσαν ως παραρτήματα των κεντρικών στρατηγών της συντριπτικής ήττας (και σήμερα μου επιτίθενται σκαιά, επειδή ανέλαβα το δημοκρατικό καθήκον να αποτρέψω στο μέτρο των δυνάμεών μου την επιρροή των «Σπαρτιατών» στον Δήμο Περάματος για τα επόμενα 5 χρόνια, σε αντίθεση με εκείνους όπως αποδεικνύεται) θα ασχοληθώ άλλη μέρα.

Δεδομένης λοιπόν της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αύριο, στον Β’ Γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, στους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας εύχομαι να έχουν επιτυχία οι:

Χάρης Δούκας – ΑΘΗΝΑ

Στέλιος Αγγελούδης – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κώστας Πελετίδης -ΠΑΤΡΑ

Προχωράμε».