Latest News

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Ποινή φυλάκισης σε ψυχίατρο που καταδίωξε την εν διαστάσει σύζυγό του και τα παιδιά τους

 Σε 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ένας ψυχίατρος που είχε καταδιώξει με αυτοκίνητο την εν διαστάσει σύζυγό του και τα δύο ανήλικα... παιδιά τους.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2016, όταν ο ψυχίατρος καταδίωξε με το αυτοκίνητό του την εν διαστάσει σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους που βρίσκονταν σε άλλο αυτοκίνητο. Ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης είχε κάνει επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάσει αρκετά κόκκινα φανάρια.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η καταδίωξη είχε ξεκινήσει από το Μελισσοχώρι με τα δύο αυτοκίνητα να καταλήγουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά στον Άγιο Παύλο της Θεσσαλονίκης.

Ο ψυχίατρος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για ενδοοικογενειακή απειλή ενώ απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών. Σημειώνεται πως είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 3 χρόνια φυλάκιση, με αναστολή.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, καθώς φέρεται να ζει πλέον στο εξωτερικό.

Στον αντίποδα, η σύζυγός του κατέθεσε στο δικαστήριο πως «φοβόμουν ότι θα μου απαγάγει τα παιδιά και θα μου κάνει κακό», ενώ έχει απαλλαχθεί πρωτοδίκως από την κατηγορία για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.