Latest News

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Δολοφονία στον Πειραιά: Ο πιστολέρο έλεγε «δεν είμαι καλά» και χτυπούσε το κεφάλι στον τοίχο!

 


Σοκ στον Πειραιά, αλλά και το πανελλήνιο έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ εκτέλεση εργαζόμενου παρκαδόρου  στο κέντρο της...

πόλης.

«Δεν είμαι καλά. Είμαι μεγάλης ηλικίας και δεν φοβάμαι τίποτα…». Σε αυτόν τον ιδιόμορφο αυτοπροσδιορισμό και την απειλή είχε προχωρήσει παλαιότερα ο 69χρονος δολοφόνος του 39χρονου πατέρα των τριών παιδιών για ένα …παρκάρισμα στο δραματικό συμβάν πριν από δύο ημέρες στον Πειραιά.

Με τον 69χρονο μάλιστα να έχει καταδικασθεί προ μερικών ετών σε επτά μήνες φυλάκιση για εξύβριση κι απειλές εναντίον ενός καταστηματάρχη της περιοχής, ενώ φαίνεται να είχε και πολλά άλλα επεισόδια με διάφορα άτομα στην γειτονιά του.«Κ….λη είμαι 60 χρόνων δεν φοβάμαι τίποτα π…τη, τρύπιε»

Περίοικοι που είχαν γίνει κι αυτοί «στόχος» του μαινόμενου συνταξιούχου ναυτικού για μηδαμινές ή ανύπαρκτες αφορμές αλλά κι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει παλιότερα να τον νουθετήσουν έχουν περιγράψει στα δικαστήρια έναν άνθρωπο που «χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο». Κι επιπλέον ότι καθύβριζε με χυδαίες εκφράσεις τους γείτονες τους μιλώντας για «τρύπιους ανθρώπους». Με τον ίδιο να ομολογεί ότι από τα «νεύρα μου έχω καλέσει δεκάδες φορές την Αστυνομία».

Το τραγικό περιστατικό με την δολοφονία του 39χρονου σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά, έξω από το υπαίθριο πάρκινγκ που δούλευε το θύμα, μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι δύο άντρες σχετικά με την λειτουργία του πάρκινγκ . Με τον αδίστακτο δράστη που συνελήφθη αργότερα από την ΕΛΑΣ να αποδίδει αργότερα την εν ψυχρώ δολοφονία για ασήμαντη αφορμή ότι «είχαμε χρόνια προστριβές με το θύμα. Έβαζαν τα αυτοκίνητα από το πάρκινγκ ακόμα και στο πεζοδρόμιο. Έκλειναν τους δρόμους. Είχα εκφράσει πολλές φορές την αγανάκτηση μου. Δεν ήθελα να καταλήξει έτσι».

«Δεν φοβάμαι τίποτα π…τη»

Ωστόσο, σύμφωνα με το in.gr, σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί προ μερικών μηνών μετά από μήνυση ενός ιδιοκτήτη κομμωτηρίου της περιοχής αναδεικνύεται η διαρκής προβληματική συμπεριφορά κι η επιθετικότητα του δολοφόνου στον Πειραιά.

Όπως ανέφερε ο μηνυτής «έχω κομμωτήριο στην περιοχή. Περίπου μία φορά την εβδομάδα καλεί ο συγκεκριμένος και έρχεται περιπολικό γιατί λέει ότι ενοχλείται από τα κλιματιστικά που λειτουργούν στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Βγήκα από το μαγαζί μου, πήγα στο απέναντι μαγαζί να αγοράσω κάτι και γυρίζοντας με περίμενε στο μαγαζί και άρχισε να με απειλεί μπροστά στους πελάτες, τη γυναίκα μου, στο προσωπικό μου, στους περαστικούς. Μου είπε κ….λη είμαι 60 χρόνων δεν φοβάμαι τίποτα π…τη, τρύπιε. Το μαγαζί το έχω 15 χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα στον φωταγωγό όπως λέει. Εχει έλθει προ μερικών μηνών στην πολυκατοικία κι είμαι το τρίτο θύμα του κατηγορουμένου».

Προβληματική συμπεριφορά κι επιθετικότητα του δολοφόνου στον Πειραιά

Ενδεικτική ήταν κι η κατάθεση στο δικαστήριο, για το εν λόγω επεισόδιο του αστυνομικού που κλήθηκε «από το κέντρο της Αμεσης Δράσης με έστειλαν για διατάραξη κοινής ησυχίας στην Πραξιτέλους στον Πειραιά. Μετά από 20 λεπτά μας κάλεσαν ξανά γιατί γινόταν επεισόδιο. Ήταν 4.30 το μεσημέρι. Ο κατηγορούμενος ήταν εκτός εαυτού, τον πλησιάσαμε , μας έλεγε «αφήστε με, δεν είμαι καλά» και χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο. Προσπάθησα να τον απομακρύνω και να τον ηρεμήσω. Τον πήγαμε στο τμήμα και προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε να μην παρεκτραπεί. Περίοικοι μας είπαν ότι ο κατηγορούμενος είχε απειλήσει τον μηνυτή».

Από την πλευρά ο 69χρονος δολοφόνος είχε αναφέρει τότε στην απολογία του ότι «έχω πάρει 30 φορές την αστυνομία από τα νεύρα μου. Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε. Δεν έχω απειλήσει ποτέ κανένα».