Latest News

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Φωτιά στη Σταμάτα- Μήνυμα 112 στους κατοίκους


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πυροσβεστική όταν ενημερώθηκε για φωτιά στην περιοχή της Σταμάτας σε...αγροτοδασική περιοχή. 

Μάλιστα, για τη φωτιά στη Σταμάτα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, ώστε οι πολίτες να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις εντολές των αρχών. Επιχειρούν 31πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρων, 12 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.


Facebook Twitter


Την ίδια ώρα, στην πυρκαγιά στο «Μεταλλείο Τσούκας» του δήμου Λοκρών Φθιώτιδας, ενώ επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 20 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προσπάθησαν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς και να ελέγξουν την κατάσταση περιφερειακά, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να πετάξουν εναέρια μέσα.

Φωτιά στον Έβρο: 17η ημέρα επιχείρησης, χωρίς ενεργό μέτωπο

Τα ευχάριστα νέα έρχονται από τον Έβρο, καθώς μετά από 17 ημέρες, όπου η πύρινη λαίλαπα έχει πλήξει την περιοχή, εν τέλει σήμερα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. 

Παρόλα αυτά, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων από τη φωτιά στον Έβρο, στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 741 πυροσβέστες, 20 ομάδες πεζοπόρων, 124 οχήματα, ενώ παράλληλα θα πετάξουν δύο αεροσκάφη. 

Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δηλώνει ότι μπορούμε να μιλάμε πλέον για επιστροφή στην κανονικότητα και από αύριο για το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με επίκεντρο την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής μέσω κι ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου στήριξης των επαγγελμάτων που έχουν πληγεί.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Ειδικότερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής Περιφέρειες:

  • Λέσβο
  • Χίο
  • Ψαρά

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.