Latest News

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Φωτιά στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας: «Προδιαγεγραμμένο έγκλημα - Δεν ειδοποιηθήκαμε από κανέναν - Eδώ θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια...» (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Στιγμές πανικού και τρόμου έζησαν ασθενείς και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Νίκαιας όταν τα ξημερώματα πήρε φωτιά θάλαμος με κλινοσκεπάσματα στον 2ο όροφο της...χειρουργικής κλινικής.

Σε μια συγκλονιστική της ανάρτηση η Χριστίνα Σεϊτοπούλου, περιγράφει όλα όσα έζησαν. «Επειδή πολλά θα ακουστούν και θα γραφτούν, η αλήθεια είναι μια, ότι το νοσοκομείο μας δεν έχει σύστημα πυρανίχνευσης, πυρασφάλειας, πυρόσβεσης, και γενικού συναγερμού, πήρε φωτά ο δεύτερος όροφος και δεν καταλάβαμε τίποτα, δουλεύαμε κανονικά. .. μέχρι τα μέσα του διαδρόμου του ισογείου ήρθε η κάπνα, στις μύτες μας, με κλειστές πόρτες και παράθυρα κάτω από την μάσκα κ95, άλλοι συνάδελφοι ήταν στο υπόγειο , στα δωμάτια τους για λίγη ώρα ύπνου, και ξύπνησαν από την κάπνα, ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος, ασθενείς κατέβαιναν από τις σκάλες, μόνοι τους ή με τη βοήθεια των ελαχιστότατων νοσηλευτών, βοήθησα όσους μπορούσα, δεν υπήρχε και φως στην πλαϊνή σκάλα, με τον φακό του κινητού κατέβαιναν, δεν ειδοποιηθήκαμε απο κανέναν, επαναλαμβάνω, φορεία και αναπηρικά αμαξιδια, άλλους τους σήκωσαν στα χέρια, γέμισε η είσοδος του νοσοκομείου, μετά μεταφερθήκαν στα ΤΕΠ, άνθρωποι χειρουργημένοι, μετά διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία, επικράτησε πανικός γιατί ο καπνός ήταν πολύ πυκνός, ποιο σχέδιο εκκένωσης, εδώ θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια, ιδίως στους κοιτώνες, στον υπέρηχο, στα εργαστήρια, όπου τα πάντα είναι ερμητικά κλειστά, λογω της θερμοκρασίας, για να λειτουργούν τα μηχανήματα, δεν ξέρω όντως από τύχη ζούμε σε αυτήν την χώρα, και δεν μας αξίζει, έχουμε δικούς μας ανθρώπους να μας περιμένουν στα σπίτια μας, οι ανήμποροι ασθενείς μας, οι μανάδες και οι πατεράδες σας, τα παιδιά σας, η φωτιά μπορεί να έσβησε, τα προβλήματα όμως πρέπει να λυθούν άμεσα και γρήγορα…»




Προδιαγεγραμμένο έγκλημα

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών (ΑΡΣΥ) Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά, 17/8/23
Θερμά συγχαρητήρια σε όλες/ες τις/τους συναδέλφους νοσηλευτές, γιατρούς, προσωπικό ασφαλείας κλπ που είχαν νυκτερινή βάρδια ή εφημέρευαν, δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμούς αποκλειστικά χάρη στην αυτοθυσία τους. Ιδιαίτερα δε στις/στους νοσηλεύτριες/ές των δυο Χειρουργικών κλινικών, της Θ/Χ και της Ουρολογικής που κυριολεκτικά ΕΣΩΣΑΝ τους ασθενείς μεταφέροντάς τους μέσα από τους καπνούς και από τα σκοτάδια.
Είναι πραγματικά εξοργιστικό το γεγονός ότι οι διοικούντες επί διαφορετικών εκάστοτε κυβερνήσεων είχαν προειδοποιηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια για την έλλειψη πυρανίχνευσης σε πολλές πτέρυγες του νοσοκομείου όμως δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα.
Η επόμενη μέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός λειτουργίας οι πτέρυγες νοσηλείας της Β’ και Α’ Χειρουργικής, της Θωρακοχειρουργικής και της Ουρολογικής. Η διοίκηση πρέπει ΣΗΜΕΡΑ κιόλας να απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειδική έκτακτη οικονομική επιχορήγηση ώστε να αρχίσουν αμέσως οι εργασίες αποκατάστασης. Η επίκληση οικονομικών ή γραφειοκρατικών «εμποδίων» είναι σαμποτάζ ενάντια στο νοσοκομείο και συνολικά ενάντια στην δημόσια περίθαλψη της οποίας το νοσοκομείο Νίκαιας είναι βασικός πυλώνας.