Latest News

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Τετ α τετ Γιώργου Γαβρίλη με τον Πέτρο Κόκκαλη - Τι συζήτησαν για τον Δήμο Πειραιά

 
Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρο Κόκκαλη φαίνεται να είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μαζί...
με τη Μαρία Σταθάκη, δημοτική σύμβολο της παράταξής μας, τον Κώστα Μπάλια, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, και τη Φωτεινή Μπακαδήμα, υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας.


Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσε το κάλεσμα του κ Κόκκαλη προς τους δημάρχους και τους υποψήφιους δημάρχους της χώρας, μέσω πρόσφατης επιστολής, να εντάξουν την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στον προεκλογικό διάλογο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν σημεία της ΕΠΣ και χαρακτηριστικά των τοπικών πράσινων συμφωνιών, καθώς ο Πειραιάς έχει στοιχεία που επιτρέπουν τη μετατροπή του σε μια πράσινη και «έξυπνη» πόλη του σήμερα η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις, αναγνωρίζοντας την κατάσταση κλιματικής και περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Αναγνωρίστηκε κι από τις δυο πλευρές το γεγονός πως κάθε πόλη, πόσο μάλλον ο Πειραιάς, έχουν κρισιμότατο ρόλο στην αλματώδη κλιματική κρίση, αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε ήδη. Για το λόγο θα συνεχιστεί η συνεργασία και η επεξεργασία θέσεων και προτάσεων για τον εμπλουτισμό του προγράμματος μας για την πόλη.


@ Να σημειώσουμε πως  ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιάννη Μώραλη στην πρώτη δημαρχιακή θητεία (2014- 2019) και θα είχε εξαιρετικό διαφέρον να μαθαίναμε τι άλλο είπε στον υποψήφιο δήμαρχο για τον Δήμο Πειραιά πέρα από την πράσινη ανάπτυξη...