Latest News

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Νέες ταυτότητες: Πότε θα είναι διαθέσιμες - Πόσο θα κοστίζουν, τι θα περιέχει το τσιπάκι - Οι αντιδράσεις στα ΑΤ

 Aντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις νέες ταυτότητες όπου υπάρχουν...

πολλές αντιδράσεις.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος οι νέες ταυτότητες είναι απολύτως απαραίτητες «για την προσαρμογή της Ελλάδας στον σύγχρονο κόσμο, για να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια και να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ».

Ο ίδιος είπε ότι οι νέες ταυτότητες «δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο»

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι νέες ταυτότητες θα μπορούν να εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά.

Μάλιστα την πρώτη θα την παραλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία

«Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από τους ευρωπαίους πολίτες. Είναι μία ευρωπαϊκή οδηγία που έχει περάσει από το κοινοβούλιο, θα πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος ταυτότητας που να πληροί τα στάνταρτς.

Δεν θα αναγράφεται τίποτα διαφορετικό από τα βιομετρικά χαρακτηριστικά και τα στοιχεία του πολίτη», εξήγησε o υφυπουργός.

Όπως είπε, η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν αντικαταστήσει την παλιά με τη νέα ταυτότητα μέχρι τον Αύγουστο του 25.

«Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται», είπε για τα οφέλη της ταυτότητας και εξήγησε ότι, «το τσιπάκι είναι σύμφωνο με την ΕΕ ώστε να είναι εύκολη και δεκτή η αεροπορική μετακίνηση των πολιτών».

Για τις αντιδράσεις των πολιτών, σημείωσε ότι, «οφείλουμε να εξηγήσουμε με κατανόηση στους πολίτες», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «ο πιο εύκολος τρόπος θα ήταν να εντοπιστεί κάποιος μέσω του κινητού του».

Όμως είπε πως, η νέα ταυτότητα δεν θα μπορεί ούτε να χακαριστεί ούτε να παραχαραχθεί και κάλεσε τους πολίτες να μην δαιμονοποιούν τις αλλαγές, οι οποίες όπως είναι, κινούνται προς θετική κατεύθυνση.

Η διαδικασία έκδοσης

Είπε πως, η ταυτότητα θα σκανάρεται όπως γίνεται και στα αεροδρόμια και πως, το κόστος της θα είναι 10 ευρώ και 5 για τις πολύτεκνες οικογένειες. Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητας στους πολίτες να φωτογραφίζονται είτε στο Τμήμα είτε σε φωτογραφείο.

Στο Αστυνομικό Τμήμα θα υπάρχουν ειδικοί υπολογιστές, θα παίρνουν βιομετρικά και ψηφιακά υπογραφή στο τάμπλετ. Η ταυτότητα δεν θα εκδίδεται στο κάθε Αστυνομικό Τμήματα. Μετά από λίγες μέρες θα πηγαίνει στο ίδιο σύστημα για την έκδοση διαβατηρίων, θα εκδίδεται κεντρικά, θα αποστέλλεται πίσω με την ίδια διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς για τα διαβατήρια, και θα αποστέλλεται στα ΑΤ.

Οι αντιδράσεις

Στο μεταξύ εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες στα αστυνομικά τμήματα της χώρας που είναι υπεύθυνα για την έκδοση ταυτοτήτων, έτσι ώστε να προλάβουν να ανανεώσουν την ταυτότητά τους πριν «επιβληθούν» οι νέες ταυτότητες.

Η κοσμοσυρροή εμφανίζεται έντονη, τουλάχιστον μέχρι τώρα, σε αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα αλλά και στις επαρχιακές πόλεις, όπως για παράδειγμα στη Λάρισα, την Πάτρα και την Κοζάνη.

Στις ομάδες όσων αντιδρούν στην έκδοση νέων ταυτοτήτων –οι οποίες όπως έχει τονισθεί δεν θα έχουν κάποιο σύστημα γεωεντοπισμού– αναρτώνται επίσης ομιλίες και ιερέων που αφορούν το θέμα και παροτρύνουν τους θρησκευόμενους πολίτες να μην «προδώσουν την πίστη τους».

Οι πιο καχύποπτοι εντοπίζουν ακόμη μία προσπάθεια να συνηθίσουμε στο τσιπάρισμα, με αποτέλεσμα να μην αντιδράσουμε όταν σύντομα θα μας εμφυτεύσουν τσιπ στο σώμα.

«Η χρήση του αριθμού 666 στις ηλεκτρονικές ταυτότητες αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν από το χάραγμα στο χέρι ή στο μέτωπο. Η παραλαβή τους από τους χριστιανούς σημαίνει άρνηση του Χριστού, πολιτογράφηση στην παράταξη του σατανά και πνευματικό θάνατο», αναφέρουν.

Οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων διοργανώνουν συλλαλητήρια στις 7 το απόγευμα την Κυριακή 3/9 στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη Κυριακή 10/9 στην Αθήνα.