Latest News

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Ερωτηματικά για νέα πυρκαγιά σε αποθήκη (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΑ)

 
Νέα πυρκαγιά, που προκαλεί ερωτήματα για την ασφάλεια των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού, ξέσπασε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας... αργά το βράδυ της Παρασκευής. 

Ειδικότερα, αργά το βράδυ της Παρασκευής τυλίχθηκε στις φλόγες μια ισόγεια αποθήκη σε προθάλαμο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο χώρο της πυρκαγιάς υπήρχαν εύφλεκτα υλικά (χαρτόνια), ωστόσο με την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο νευροχειρουργός και γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου η πυρκαγιά ήταν στο κτίριο των Επειγόντων Περιστατικών – Απεικονιστικού.

Μάλιστα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανήρτησε βίντεο από τη δεύτερη πυρκαγιά, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου.


«Γιατί συμβαίνει αυτό δυο μέρες μετά την προηγούμενη πυρκαγιά;; Έχουν διαλυθεί τα πάντα;;;» συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης, εξαπολύοντας «πυρά» κατά της κυβέρνησης.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο Παύλος Πολάκης:

Νέα φωτιά δύο μέρες μετά

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο νοσοκομείο είχε προκληθεί πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής, στο δεύτερο όροφο, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν θάλαμοι ασθενών.

Η φωτιά ξέσπασε σε θάλαμο νοσηλείας της Χειρουργικής Κλινικής του δευτέρου ορόφου που ευτυχώς ήταν άδειος. Ένας νοσηλευτής βάρδιας αντιλήφθηκε τη φωτιά και κατάφερε να την περιορίσει με πυροσβεστήρες πριν λάβει μεγάλη έκταση.

Νοσηλευτές, γιατροί και προσωπικό ασφαλείας εκκένωσαν τους θαλάμους από τους ασθενείς κουβαλώντας τους στην πλάτη μέσα στους καπνούς και στο σκοτάδι καθώς με την πυρκαγιά κόπηκε το ρεύμα στην συγκεκριμένη πτέρυγα αλλά και στο κλιμακοστάσιο, αναφέρει στο in ο Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρουργός, εκπρόσωπος των γιατρών στη διοίκηση του Νοσοκομείου και ΓΓ της ΟΕΝΓΕ.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην αυλή και στον χώρο του τμήματος επειγόντων, ενώ το ΕΚΑΒ από τις 04:30 πμ έως τις 08:00 – που τελείωσε η γενική εφημερία – λόγω της κατάστασης και μετά από επικοινωνία μετέφερε τα επείγοντα περιστατικά στα άλλα δύο νοσοκομεία που εφημέρευαν, το Λαϊκό και το ΚΑΤ.

Χωρίς πυρανίχνευση

Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι δεν υπήρχε πυρανίχνευση στη συγκεκριμένη πτέρυγα όπως και σε πολλές ακόμα του νοσοκομείου, καθώς μόνο όσες έχουν ανακαινιστεί διαθέτουν, ενώ ούτε σήμανε γενικός συναγερμός με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς να αντιληφθούν την πυρκαγιά… από τους καπνούς.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπανικολάου η επικίνδυνη κατάσταση με την έλλειψη πυρασφάλειας στο νοσοκομείο, είναι γνωστή στους διοικούντες του νοσοκομείου εδώ και χρόνια. Όπως είπε χαρακτηριστικά έχουν περάσει τέσσερις κυβερνήσεις, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα παρά τις διαρκείς επισημάνσεις από τους εργαζόμενους και τις ενώσεις τους.

«Οι μόνες πτέρυγες που έχουν πυρανίχνευση είναι αυτές που έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα», τονίζει ενώ επισημαίνει τους κινδύνους για τα παλιά κτίρια των νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που δεν πληρούν τους βασικούς κανόνες πυρασφάλειας. «Όλα κινούνται με το πάμε και όπου βγει», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι ο λόγος που δεν θρηνήσαμε θύματα είναι η άμεση και με αυτοθυσία αντίδραση των εργαζομένων.