Latest News

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Νέο περιστατικό στον Έβρο με άνδρα να «συλλαμβάνει» μετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Νέο περιστατικό με έναν μαινόμενο άνδρα να «συλλαμβάνει» αυτόκλητα και να ακινητοποιεί μετανάστες σημειώθηκε... στον Έβρο.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, ένας άνδρας στον Έβρο φαίνεται να έχει πιάσει 4 μετανάστες και να τους έχει ακινητοποιήσει κατηγορώντας τους για τις φωτιές στον Έβρο. Ο άνδρας καταγγέλλει παράλληλα την ανυπαρξία των Αρχών.

«Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές. Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι, πού είναι οι αρχές, πού είναι οι αρχές, πού είναι οι αρχές… παίρνουμε τηλέφωνο αστυνομία δεν βγάζει δίκτυο καίνε, καίγεται εδώ ο τόπος. Είδαμε στρατό και πυροσβεστική. Επάνω καίγονται οι κορυφές και δεν έρχεται αεροπλάνο να τα σβήσει» ακούγεται να λέει ο άνδρας σε σπαστά ελληνικά.

Δεύτερο περιστατικό στον Έβρο

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό τις τελευταίες ημέρες μετά τους 3 άνδρες στον Έβρο που έπιασαν και κλείδωσαν σε τρέιλερ 13 μετανάστες.

Οι 3 άνδρες συνελήφθησαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Κατηγορούνται για την παράνομη κράτηση των μεταναστών. 

Οι 13 μετανάστες του Έβρου, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης κι εκείνος με τη σειρά του τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Στους 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής, αποδόθηκε η κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και της παράνομης εισόδου. 

Ωστόσο για τους 4 από αυτούς δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία και η κατηγορία κατέπεσε. Οι υπόλοιποι μετανάστες αναμένεται να απολογηθούν σήμερα.

Οι 13 μετανάστες είχαν κατηγορηθεί με βάση όσα είχαν υποστηρίξει οι άνδρες που τους είχαν κλειδώσει σε τρέιλερ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη πρόταση από τον εισαγγελέα το κατηγορητήριο που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες για την κράτηση και μεταφορά μέσα σε τρέιλερ 13 μεταναστών που είχαν μπει παράνομα στη χώρα αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο.

Σχετικά με τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ, αυτός βαρύνεται και από την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.