Latest News

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ο καπνός έφτασε μέχρι το Πήλιο -Kάηκαν σπίτια -Εκκενώθηκαν οκτώ οικισμοί (ΒΙΝΤΕΟ)


Μέχρι την Ξάνθη έφτασαν οι καπνοί από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη που συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ο καπνός από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη έχει αρχίσει να ταξιδεύει με κατεύθυνση προς τα δυτικά, σκεπάζοντας ένα μεγάλο τμήμα της Θράκης. Αρχικά, τα ίχνη του καπνού έγιναν ορατά σε περιοχές της Κομοτηνής, όπως η Μαρώνεια.

Στη συνέχεια, ο καπνός έφτασε και στην Ξάνθη, αν και αρκετά ασθενέστερος σε ένταση και έκταση, σύμφωνα με το xanthinea.

Στο Πήλιο ο καπνός από τη φωτιά την Αλεξανδρούπολη

Με ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε πως ο καπνός από τη φωτιά έχει φτάσει στο Πήλιο.

«Ο καπνός από τη φωτιά της Αλεξανδρούπολης λόγω των ενισχυμένων ΒΑ ανέμων εκτείνεται μέχρι και τις ανατολικές περιοχές της Μαγνησίας, στο Πήλιο. Εξασθένηση ανέμων το βράδυ αλλά ενίσχυση και πάλι αύριο», έγραψε στα social media ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ήχησαν σειρήνες πολέμου λόγω της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη

Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης πολεμικές σειρήνες ξεκίνησαν να ηχούν για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα και έγκαιρα τις περιοχές για να γλιτώσουν από τις φλόγες που πλησιάζουν απειλητικά τους οικισμούς. Οι σειρήνες καταγράφονται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στη σελίδα «Focus ston Evro». Ο συνθήκες προσιδιάζουν σε εμπόλεμη κατάσταση, η περιοχή εκκενώθηκε στις 18:23.

Drone καταγράφει την πύρινη λαίλαπα

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και Άνθεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της πόλης. Πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, για αυτό εστάλη πριν από λίγο μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Εξαιτίας της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη έχουν σταλεί συνολικά από το πρωί πέντε μηνύματα από το 112 και έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί. Την ίδια ώρα, οι άνεμοι που φυσούν στην περιοχή έφτασαν τα οκτώ μποφόρ, ενώ οι προβλέψεις είναι ότι θα συνεχίσουν με ένταση τουλάχιστον 5 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς.