Latest News

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Κοκτέιλ καύσωνα και δυσοσμία «πνίγει» τους κατοίκους στον Πειραιά


 
Στον αφόρητο καύσωνα των ημερών ήρθε να προστεθεί και η έντονη δυσοσμία που κόβει την ανάσα των κατοίκων...στον Πειραιά.                                                             

Όχι μόνο η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι,  αλλά και οι απέναντι συνοικίες του Χατζηκυριακείου Καλλίπολης, Φρεαττύδας βιώνουν τον εφιαλτικό συνδυασμό καύσωνα και δυσοσμίας. 

Είναι γνωστό από την έκθεση του Ινστιτούτου Δημόκριτος ότι μεταξύ των χημικών που εκλύονται βρίσκεται και η καρκινογόνος ουσία  Βενζόλιο. Οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής είναι τεράστιες διότι άφησε το πόρισμα στο συρτάρι και δεν προχώρησε σε περαιτέρω έρευνες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.                                                   
Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής από τις αρχές του καλοκαιριού αναζήτησε τρόπους εντοπισμού και μέτρησης του καρκινογόνου βενζόλιου. 

Ήδη έχουν παραγγείλει αισθητήρες από την εταιρεία Gradko Internaonal που έχει έδρα το Winchester της Αγγλίας και εξειδικεύεται σε συστήματα ελέγχου και μέτρησης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα με μια σειρά αισθητήρων που ανιχνεύουν οξείδια του αζώτου, οξείδια του θείου, αρωματικές οργανικές ενώσεις, βενζόλιο.
Επίσης, παρήγγειλαν τους αισθητήρες βενζολίου οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της περιοχής και τα αποτελέσματα θα σταλούν προς ανάλυση  μετά από ένα μήνα.
Όσοι επιθυμούν να υποδείξουν σημεία και να συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία ας μας στείλουν μήνυμα. 

Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής  σημειώνει πως αναλαμβάνει  αυτήν την πρωτοβουλία διότι χρέος των επιστημόνων είναι να αναζητούν τρόπους προκειμένου  να προστατεύουν τη Δημόσια Υγεία. Στα τέσσερα χρόνια από τη δημοσίευση του πορίσματος η Πολιτεία δυστυχώς  δεν έχει να επιδείξει κάποια ενέργεια προς την επίλυση του προβλήματος...